صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۰ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

تراژیدی کشتار کودکان همچنان تکرار می شود!

-

تراژیدی کشتار کودکان همچنان  تکرار می شود!

آنچه که بیش از همه ماهیت جنگ افغانستان را مبهم تر می سازد صحنه های تراژیک است که در این جنگ ناخواسته بر مردم کشور تحمیل شده و هر از چند گاهی متاسفانه تکرار می گردد. هر از چند گاهی طالبان بصورت بی رحمانه کودکان و زنان و مردان بی دفاع را هدف قرار داده و به رگبار می بندند.

روز گذشته دو کودک در شهر غزنی در برابر دروازه خانه ی خود توسط طالبان به طرز وحشیانه کشته شدند. طبق گذارش ها طالبان سوار بر موتورسایکل دو کودک را در برابر دیدگان پدرش که یک مامور پلیس است به رگبار می بندند. یک باشنده محلی بنام محمد نادر از باشندگان محله خواجه حکیم، جایی که طالبان دو کودک را کشتند گفته است"زلمي( سرباز) با موتر شخصي خود به خانه اش آمد، پسر و دختر خورد او به استقبال پدرش از خانه بيرون شدند، پسر كليد موتر را از پدرش گرفت تا موتر را در داخل حویلی خانه پارک کند.

او می گوید که خواهر کوچک او نيز پهلوي دست برادرش نشست اما پيش از اينكه موتر حركت كند افراد موتر سايكل سوار در حالیکه پدر آنان در محل نبودند و داخل خانه شده بود این دو کودک را به رگبار بستند که در نتیجه پسر و دختر هر دو در داخل موتر جان باختند. به گفته این شاهد پدر این دو کودک در محل حضور نداشته و حادثه به سرعت اتفاق می افتد طوریکه که به گفته او پدرآنان نتوانسته است حتی سایه عاملان مرگ دو فرزندش را ببیند.

موسی خان اکبر زاده والی غزنی نیز تایید کرده است که این کودکان هنگامیکه پدر آنان می خواسته است وارد منزلش شود مورد هدف طالبان مسلح قرار گرفته و به گفته والی غزنی طالبان مهاجم سوار بر موتر سایکل بودند و پس از تیر اندازی از محل حادثه فرار کردند. والي غزني مي گويد که اين حادثه عصر روز گذشته در ساحه موسوم به خواجه حكيم در شهر غزني رخ داده است و به پدر این کودکان آسیبی نرسیده است.

این گونه رویداد های تراژیک و غم انگیز که متاسفانه هر از گاهی تکرار هم می شود نشان میدهد که کسانی هستند که متاسفانه برکودکان بی دفاع و معصوم این کشور نیز رحم ندارند و بصورت نا جوانمردانه برخلاف تمامی اصول و موازین دین مبین اسلام زنان و کودکان بی دفاع را هدف قرار می دهند. طالبان چندی قبل نیز در ولایت قندهار یک کودک 12 ساله را به این دلیل که برادر او از سربازان پولیس محلی است، سر بریدند.

پیش از آن نیز طالبان 17 غیر نظامی به شمول دو زن را در ولسوالی کجکی ولایت هلمند سر بریده بودند. از این موارد در سالهای حضور این گروه در افغانستان بسیار تکرار شده است و این نشان میدهد که تروریزم و افراط گرایی تا چه میزان برای صلح و امنیت جهان و منطقه خطرناک بوده و کوتاه آمدن در برابر چنین گروه های چه عواقب خطرناکی می تواند داشته باشد.

در واقع کودکان افغانستان شرائطي بسيار غم انگیز و غير قابل تحملي را در سه دهه گذشته داشته و در شرائط کنونی نیز همه روزه قربانیان دم دستی این جنگ ویرانگر اند. این کودکان اند که از محروم ترین و بی حقوق ترین بخش های جامعه ما بويِژه در شرائط جنگي بوده و هستند. سوگمندانه باید گفت کودکان قربانیان بی دفاع در برابر فقر، جنگ، آوارگی و بیخانمانی هستند گويي شرائط افغانستان بگونه ای رقم خورده است که برای کودکان جز تباهی و سیاهی، جز رنج و سختی، جز فقر و گرسنگی، جز بهره کشی و آزار و تحقیر چیز دیگری به ارمغان نیاورده است.

در افغانستان کودکان از فقر و فلاکت تبعیض و نابرابری مضاعف رنج می برند هزاران کودک سالانه در معرض گلوله هاي جنگ قرار مي گيرند و يا در انفجار ماين ها جان هاي شان را از دست مي دهند. کار اجباري و زندگي در زیرزمین های نم دار در کارگاه ها، کوچه و بازار شهر از صحنه هاي تراژیک ديگري است که هزاران کودک بی پناه و خیابانی که شب هایشان را هم بر روی کارتن ها در گوشه و کنار سرک ها سپری می کنند، با آن درگير اند.

طالبان علاوه بر اینکه کودکان و زنان را مستقیما مورد هدف قرار می دهند متاسفانه پناه گيري طالبان در مناطق مسكوني و استفاده از كودكان و زنان بي دفاع به عنوان سپر بلا باعث مي شود كه همه ساله تعداد زيادي از كودكان، زنان و مردم بي دفاع كشور ما جان هاي خود را از دست دهند. البته عدم دقت و درايت لازم نيرو هاي خارجي در عمليات هاي نظامي در كشور نيز عامل مضاعف در اين زمينه مي گردد.

اما علاوه بر نيرو هاي خارجي و مخالفين دولت بايد گفت كه برنامه های دولت نیز برای بهبود وضعیت کودکان ناقص است. براي رسيدگي به وضعيت كودكان تا كنون نهاد مشخصي که در اين زمينه فعاليت نمايد و برنامه هاي مشخص با بودجه هاي تعيين شده داشته باشد در همكاري با نهاد هاي بين المللي بوجودنیامده است. این درحالیست که دولت نبايد از اين بخش هاي آسيب پذير جامعه غافل بماند زیرا كودكان سرمايه هاي اصلي و صاحبان اصلي اين سرزمين در فردا و فرداهاي كشور است.

بي ترديد اگر اين بخش از جامعه ما مورد توجه جدي قرار نگيرد تهديد هاي زيادي كشور و ساكنان آنرا در آينده متوجه خواهد بود. وجود نيروي انساني سالم، تحصيل كرده و متخصص در هركشوري از ضروريات اوليه و اساسي آن است چنين نيرو هاي بايد ازميان كودكان امروزي كشور تامين گردد. بنا براين بايسته است دولت تمام تلاش هاي خود را در جهت برداشتن تهديدها از سر كودكان اين مرز بوم انجام دهد و در اين زمينه از هيچ تلاشي دريغ نكند.

همينطور مخالفان دولت و نيروهاي ناتو هم بايد بدانند كه وضعيت اسفبار كودكان افغانستان معلول اشتباهات و اقدامات نظامي آنان هست از اين رو آنان هم بايد در اين راستا تلاشهاي جدي به خرج دهند. كودكان قشر آسيب پذير جامعه است لازم است براي حمايت و حفاظت آنان نهادهاي مستقل مردمي ودولتي تشكيل گردد تا در آينده بتوان با شرائط بهتري از كودكان بي دفاع كشور حمايت و نگهداري نمود. در غير اين صورت معلوم نيست چه سرنوشتي در انتظار كودكان وسرمايه هاي اصلي اين سرزمين خواهد بود.

اما طالبان که مدعی تطبیق و دفاع از موازین اسلامی است حقیقتا باید پاسخ دهند که بر اساس کدام آموزه قرآن و سنت نبی مکرم اسلام که رحمت للعالمین است، کشتار اطفال و زنان و مردان بی دفاع جایز است؟ مردم مسلمان افغانستان باید از این رویدادها بیاموزند که آنانکه تحت عنوان دفاع از اسلام بگونه ی عمل می کنند که اعمال شان وهن به دین مقدس اسلام است بی هیچ تردیدی از دایره اسلام خارج اند و همکاری یا پناه دادن به چنین گروه های تبه کاری بر خلاف تمامی موازین اسلامی و الهی است.

پیامبر اسلام حتا در جنگ با مشرکان و کفار قریش دستور می دادند که به گیاهان و درختان و احشام اسیب نرسانید چه رسد به انسانها و آن هم کودکان و مردان و زنان بی دفاع مسلمان و مومن. در اسلام کودک هیچ تکلیفی ندارد و همه تکالیف از او ساقط است چگونه است که مورد کشتار بی رحمانه قرار می دهند؟

دیدگاه شما