صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۳۱ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

دیدگاه نامزد جمهوریخواه امریکا در مورد افغانستان

-

دیدگاه نامزد جمهوریخواه امریکا در مورد افغانستان

تیم انتخاباتی میت رامنی / برگردان: عبدالاحد بهرامی

توضیح: تیم انتخاباتی میت رامنی، نامزد حزب جمهوری خواه امریکا در انتخابات ریاست جمهوری آن کشور، با نشر این مطلب در وبسایت خود، دیدگاه های آقای رامنی را در رابطه با افغانستان و پاکستان شرح داده است.

در سال 2001، شبکه القاعده با استفاده از پناهگاه های امن خود تحت حاکمیت طالبان در افغانستان، حملاتی را در داخل خاک ایالات متحده سازمان داد که جان هزاران شهروند امریکایی را گرفت. در آن روز، ما درس های تلخ و ناخوشایند بسیاری را از تاریخ فرا گرفتیم، از جمله اینکه ما هنوز هم از تهدید دشمنان مان که در سوی دیگر جهان آزادانه علیه ما دست به توطئه می زنند، در امان نیستیم.

به این دلیل است که امروزه هزاران تن از مردان و زنان امریکایی به عنوان بهترین شهروندان ایالات متحده، جان خود را در عرصه جنگ با شورشیان در افغانستان به خطر می اندازند. ماموریت ما در افغانستان این است تا شبکه القاعده را از کره خاکی نابود کنیم و طالبان و سایر گروه های شورشی را تا آنجا تضعیف کنیم که دیگر تهدید بالقوه ای برای دولت افغانستان نباشد و پاکستان را با سلاح های اتمی اش بی ثبات نسازد. هدف ما این است تا اطمینان حاصل کنیم که افغانستان دیگر هرگز به سکوی پرتابی برای حملات تروریستی بر قلمرو ایالات متحده امریکا تبدیل نخواهد شد.

شکست باراک اوباما:

بخش عمده ای از ماموریت ما در افغانستان در نتیجه شجاعت و فداکاری سربازان مان حاصل شده است. کشته شدن اسامه بن لادن نقطه عطفی در مبارزه با تروریزم به شمار می رود که رییس جمهور اوباما برای آن سزاوار ستایش و تمجید است.

با این حال، کارهای خیلی بیشتری باقی مانده است که باید انجام شود. متاسفانه، آقای اوباما با اتخاذ یک سری از تصمیمات غیر عاقلانه، ماموریت آمریکا در مبارزه با تروریزم را بصورت مکرر با ناامیدی و خطر مواجه ساخته است. در دسمبر 2009، رئیس جمهور اوباما بعد از یک پروسه طولانی شور و مشورت با مقامات دولت خود اعلام کرد که از طرح "افزایش نیرو" در افغانستان که بر اساس آن 30000 سرباز اضافی به آن کشور اعزام شد، حمایت می کند.

اما اوباما در همان سخنرانی خود که افزایش نیروها و اعزام بیش از سی هزار را اعلام کرد، از یک جدول زمانی برای خروج از افغانستان نیز سخن گفت. این اعلام افزایش نیرو و برنامه خروج با پیام دو سویه و مبهم، متحدان افغان مان را در مورد عزم ما در مبارزه با تروریزم و گروه های شورشی در شک و تردید فرو برد و طالبان را ترغیب کرد و دلگرم ساخت تا باور کنند که می توانند تا زمان خروج نیروهای امریکایی منتظر بمانند.

از سوی دیگر در ماه جون سال جاری، رییس جمهور اوباما، مشاوره و دیدگاه های فرماندهان ارشد نظامی، از جمله جنرال دیوید پتریوس را نادیده گرفت و خروج کامل 30000 سرباز را که در چارچوب طرح "افزایش نیرو" به افغانستان اعزام شده بودند، اعلام کرد.

خروج این نیروها در حالی صورت گرفت که فرماندهان امریکایی در گزارش خود توصیه کرده بودند که نیروهای نظامی اعزام شده تا پایان سال 2012 و "فصل تابستانی جنگ" در افغانستان برای تحکیم دستاوردهای مبارزات دو سال گذشته باقی بمانند. تاریخ خروج این نیروها در عین حال با کارزارهای انتخاباتی همزمان شده و درست چند هفته قبل از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اتفاق افتاده است.

هیچ منطق نظامی برای خروج این سربازان از افغانستان وجود ندارد. این اقدام پرسش هایی را ایجاد می کند در مورد اینکه آیا این جدول زمانی برای نیروها از انگیزه های سیاسی الهام گرفته است. حال انگیزه پشت این تصمیم هر چه باشد، این به معنای آن است که ارتش ایالات متحده در گرماگرم فصل تابستانی جنگ مجبور شده تا به خارج ساختن نیروها و تجهیزات خود از افغانستان اقدام کند و نیروها و منابع خود را در حالی از این کشور خارج سازد که برای مبارزه با دشمن به آن نیاز دارد.

طرح میت رامنی:

میت رامنی [نامزد حزب جمهوریخواه و رقیب باراک اوباما در انتخابات ریاست جمهوری امریکا] هرگز در رابطه با امنیت ملی ایالات متحده بر اساس سیاست های انتخاباتی تصمیم گیری نخواهد کرد. او در صورتی که به مقام ریاست جمهوری امریکا برسد، طرح انتقال مسئولیت های امنیتی از نیروهای ناتو به نیروهای نظامی افغانستان را پس از مذاکرات همه جانبه با فرماندهان امریکا مورد بازنگری قرار خواهد داد.

آقای رامنی، در صورت پیروزی، به نهادهای نظامی و اطلاعاتی ایالات متحده دستور خواهد داد تا در رابطه با حضور نظامی و کمک های غیرنظامی ایالات متحده در افغانستان ارزیابی جامعی صورت گیرد، تا اطمینان حاصل شود که منابع کافی نظامی و غیرنظامی برای نیروهای مان در این جنگ و برای تضمین منافع ایالات متحده امریکا وجود دارد.

نیروهای افغان باید آموزش داده شوند تا آنجا خود بتوانند امنیت کشور را تامین و از حاکمیت افغانستان در برابر شورش و استبداد طالبان محافظت کنند. خروج نیروهای ایالات متحده از افغانستان تحت دولت میت رامنی، مبتنی بر شرایط و وضعیت عینی در صحنه جنگ و وضعیت افغانستان خواهد بود و با توصیه فرماندهان جنگ در مورد آنها تصمیم گیری خواهد شد.

ایالات متحده باید برای شکست دادن شورشیان و تروریزم همکاری و اعتماد دولت های افغانستان و پاکستان را جلب کند. برای شکست شورشیان در افغانستان، ایالات متحده به همکاری دولت های افغانستان و پاکستان نیاز دارد. این به نفع هر سه کشور خواهد بود که افغانستان و همچنان منطقه مرزی افغانستان و پاکستان از وجود طالبان و دیگر گروه های شورشی پاکسازی شود. میت رامنی در صورت پیروزی در انتخابات، با هر دو دولت افغانستان و پاکستان از نزدیک کار خواهد کرد تا اطمینان حاصل شود که هر دوی این کشورها به طور کامل در راستای رسیدن به پیروزی در افغانستان کمک و همکاری می کنند.

اما ما فقط زمانی افغانستان و پاکستان را می توانیم متقاعد سازیم که در جنگ علیه تروریزم مصمم باشند که باور کنند که ایالات متحده خود در این مبارزه مصمم و قاطع است. امریکا فقط در صورتی که کاملا به موفقیت در این مبارزه متعهد باشد، می تواند انگیزه و تمایل این دولت ها در همسویی با نیروهای دشمن را از بین ببرد. ایالات متحده باید در آنچه که ما از هر دو کشور افغانستان و پاکستان انتظار داریم، شفاف و صریح باشد. حامد کرزی، رییس جمهور افغانستان باید درک کند که تعهد ما باید با تلاش های متقابل دولت افغانستان برای مبارزه با فساد، احترام به انتخابات آزاد و منصفانه، طوری که در قانون اساسی افغانستان بر آن تاکید شده، همراه باشد.

دولت افغانستان باید با ایالات متحده در مبارزه با تجارت مواد مخدر که منبع تمویل و تقویت شورش محسوب می شود، هماهنگ عمل کند. پاکستان باید درک کند که هر گونه ارتباط بین گروه های شورشی و سازمان های امنیتی آن کشور باید قطع شود. ایالات متحده از اهرم قابل توجهی بر هر دوی این کشورها برخوردار است. نیازی نیست ما برای بهره بردن و استفاده از این اهرم ها خجالت بکشیم.

دیدگاه شما