صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

چهارشنبه ۵ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

فاجعه آفرینی های تروریست ها تا کی ادامه خواهد داشت؟!

-

فاجعه آفرینی های تروریست ها تا کی  ادامه خواهد داشت؟!

روز شنبه یک بار دیگر گروه های تند رو و افراط گرایی تروریست در شهر کویته پاکستان فاجعه آفریدند و ده ها انسان مظلوم و بی گناه به شمول زنان و اطفال را به طرز ظالمانه ی به قتل رساندند. بمب گذاری در یک محل تردد مردم عادی، کودکان و زنان بی دفاع را هدف قرار داده و ده ها تن را کشته و زخمی ساخت. در اثر انفجار نیرومند در شهر کویته مرکز بلوچستان پاکستان، 81 تن کشته و نزدیک به 200 تن زخمی شدند. رییس تحقیقات پولیس شهر کویته به رسانه ها گفته است که بمب در داخل یک موتر سه چرخه باربری و در منزل تحتانی یک مارکیت تجاری جاسازی شده بود. تصاویر رسانه ها نشان می دهد که این مارکیت تجاری از شدت انفجار کاملا تخریب شده است. منابع کمک های فوری شفاخانه های کویته گفته اند که در بین زخمی های این رویداد، حدود سی زن و کودک شامل هستند که وضع صحی شماری از آنان وخیم است. این بمب در محل پر رفت و امد هزاره ها در مرکز شهر کویته انفجار کرده است جاییکه اکثر مردم قبل از رفتن به خانه برای خرید مواد نیاز شان تجمع می کنند.

مردم مظلوم و بی دفاع کویته شب را تا صبح مشغول بیرون کشیدن اجساد قربانیان از زیر آوار و جمع آوری جنازه ها و رسیدگی به مصدومان حادثه بوده اند. تروریست ها در این اقدام  اضافه تر از صد گیلوگرام مواد منفجره را در محل پر تردد شهروندان عادی جاسازی کرده و انفجار داده است. شهر کویته در چند ماه اخیر به شدت ناآرام بوده است، در ماه گذشته و در نتیجه یک رشته انفجار در یک سالن بیلیارد در شهر کویته نزدیک به صد تن کشته و بیش از 120 نفر دیگر زخمی شدند. مسئولیت این انفجار ها را لشکر جنگوی که یک گروه تندروی اسلامی است بر‌عهده گرفته است. گفته می شود بدنبال انفجار، مردم به رسم اعتراض از ورود ماموران امنیتی و امداد به محل حادثه خود داری کردند و خود شان زخمی ها را به شفاخانه انتقال دادند. برخی از رسانه های پاکستان گزارش دادند که مردم ابتدا از ترس انفجارات پیهم از ورود به محل حادثه خودداری کردند. پس از رویداد تلخ و المناک چندی قبل کویته پاکستان که ده ها تن در آن رویداد کشته و زخمی شدند اقدامات لازم برای تامین امنیت مردم روی دست گرفته نشد و گرنه این فاجعه تلخ  بار دیگر تکرار نمی شد.

در ماه های اخیر کشتار بی رحمانه هزاره ها در کویته پاکستان با سکوت مجامع جهانی حقوق بشری و عدم جدیت لازم دولت پاکستان در برخورد با عاملان آن حوادث همراه شده است. حادثه اخیر یکی دیگر از حملات هدفمند و زنجیره ای است که به منظور قتل عام شیعیان هزاره در پاکستان صورت می گیرد و از مدتی بدین سو ادامه دارد و اما نگرانی های هنگامی بیشتر شده ، که حملات تروریستی از این قبیل در سال جاری به شدت افزایش یافته است. تنها در ماه اخیر ده ها تن از شیعیان پاکستان که اکثراً از قوم هزاره هستند به طرز فجیعی به قتل رسیده اند. این در حالی است که مسئولیت این کشتارهای بی رحمانه را معمولا لشکر جهنگوی که از شبکه های تروریستی نزدیک به القاعده و طالبان است بر عهده گرفته است.

چنین رویداد های تلخ و فاجعه آمیز این پرسش مهم را در اذهان مسلمانان مطرح می کند که براستي كدام انسان مسلمان و باور مند به اصول و ارزش های اسلامی و انسانی تعدادی از انسان های مسلمان و بی گناه را كه مشغول زندگی عادی در محل زندگی خود هستند به اين طرز فجيع به قتل می رساند. مسلما نمي توان گفت اين گونه اقدامات را مسلمانانی که سالها با هزاره ها در فضای برادری و مسالمت آمیز زندگی کرده اند انجام مي دهند مگر آنانيكه فريب خورده اند و باور های افراطی و تمامیت خواهانه وارداتی آنان باعث شکل گیری چنین فجایعی می شوند.

سر بريدن و ترور و دهشت افكني در میان مردم منطقه سابقه طولانی نداشته و ندارد اين يك پديده زشت و اما وارداتي است كه در سالهاي اخير وارد پاکستان و افغانستان شده است. بايد آنرا ريشه يابي كرد و براي خشكاندن ريشه هاي آن همت نمود. همه آناني كه در خصوص اقدامات تروريستي تحقيقاتي كرده اند مي دانند كه بيشتر اين گونه اقدامات از جانب گروه هاي تروريستي راه اندازي مي شود كه در پاكستان فعاليت دارند اما به لحاظ ایدئولوژیکی از جای دیگر تقویت می شوند. متاسفانه دولت اين كشور نيز تا كنون موفق نشده است اين گروه ها را از اين كشور ريشه كن نمايد.

نشر گزارشاتی مبنی بر مرتبط بودن عملیاتهای تروریستی با برخی گروه های افراطی و تروریستی در پاکستان، ضرورت اقدامات جدی جامعه جهانی و کشور های منطقه در اقدام مشترک برای برچیدن ریشه های تروریزم در منطقه را کاملا مسجل می سازد. متاسفانه تاکنون این نوع کشتار های بی رحمانه با سکوت مجامع جهانی همراه بوده است. در خصوص این کشتار های بی رحمانه سوالاتی زیادی وجود دارد که باید مقامات پاکستان ودولت محلی بلوچستان پاسخ آنرا بدهند. شیعیان کویته هر روز بصورت انفرادی و یا دسته جمعی ترور و مورد حمله های تروریستی بی رحمانه تروریستان و افراط گرایان قرار می گیرند اما چرا دولت پاکستان و جهان در قبال این گونه حملات و کشتار فجیع سکوت اختیار کرده اند؟! چرا نیرو های امنیتی پاکستان نیز مانند همیشه با تأخیر زیاد به محل حادثه می رسند؟ در چنین شرایطی جامعه جهانی نباید سکوت اختیار کند بلکه باید به دفاع از حقوق تضییع شده این انسانهای بی گناه بپردازند و اقدامات عملی را روی دست بگیرند.

آنچه در این میان اهمیت بیشتر دارد این است که افراط گرایی تهدید مشترک علیه ثبات و توسعه سیاسی اجتماعی در منطقه است از این رو هزاره ها تنها قربانیان افراط گرایی نخواهند بود. بدون شک تا زمانیکه جامعه جهانی هدف اصلی از حضور خود در افغانستان یعنی مبارزه و نابودی تروریسم را به جد دنبال نکرده و پناهگاههای افراط گرایان در خاک پاکستان و نواحی مرزی این کشور با افغانستان نابود نشود شهروندان هر دو کشور همچنان قربانی ترور و انتحار خواهند بود. متاسفانه این نواحی مرزی سر منشأ اصلي ترور و خشونت در منطقه است. این گروه ها در تولید، تمویل، تجهیز و تربیت فکری کروه های تروریستی نقش داشته و از افراط گرایی سود می برند. بنا بر اين از جامعه جهاني توقع مي رود كه پس از اين مدارا با افراط گرایان را كنار گذاشته وصادقانه در ميدان اصلي مبازره با تروريزم وارد شوند تا هنگاميكه پناهگاههای اصلی آنها در خاک پاکستان و افغانستان از بين برده نشود  دو دولت و ملت همچنان هزینه های سنیگین را متحمل خواهد شد.

به هر حال هنوز دير نيست مي توان با كمك دولت كنوني پاكستان و ملت پاكستان و جامعه جهانی ريشه هاي تروريزم را در اين كشور خشكاند كه هم جهان به آرامش مطلوب دست يابند هم همسايگان پاكستان از جمله افغانستان، هند وايران كه بيشترين آسيب را از اين گرو ها تروريستي ديده اند روي آرامش و ثبات را در خود ببيند. اگر سکوت دولت ها و مجامع جهانی در برابر کشتار بی گناهان هزاره به این خیال است که این نوع افراطی گری و خشونت های مذهبی دامن گیر دیگران نخواهد شد سخت اشتباه است. اقتدار افراط گرایان تمامی امید ها به داشتن یک آینده با ثبات و امن را در منطقه و جهان از بین خواهد برد.

دیدگاه شما