صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۰ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

دفاع از مردم مظلوم کویته دفاع از انسانیت است

-

دفاع از مردم مظلوم کویته دفاع از انسانیت است

کشتار بی رحمانه مردم مظلوم و بی دفاع کویته پاکستان حاکی از آن است که عاملان این گونه حوادث دست از تمامی ارزش های انسانی و دینی شسته اند و با اقدامات وحشیانه و کاملا غیر انسانی زنان و مردان و کودکان بی دفاع و بی گناه را هدف حملات کور خود قرار می دهند. این گونه کشتار انسانها در تاریخ سابقه ای ندارد و این پدیده زشت امروز انسانیت را هدف قرار داده و چهره ی غیر قابل باوری از انسان و انسانیت را به نمایش می گذارد. براستی بر اساس چه اصول و مبانی می توان چنین کشتارهای وحشیانه انسان ها را توجیه کرد.

این نوع اقدامات نشان می دهد که عاملان این گونه جنایت ها اصول و ارزش های انسانی و الاهی را هدف قرار داده و سعی دارند باور انسانها نسبت به ارزش های اخلاقی و انسانی را از اساس ویران کنند. به این دلیل رسالت و وظیفه جامعه بشری است که برای دفاع ار ارزش های انسانی و دست آوردهای مدنی بشر بر علیه عاملان چنین جنایت های بسیج شوند. در کجای تاریخ اتفاق افتاده است که مادری کنار جنازه ی فرزندش پس از چند شبانه روز ممانعت از دفن جنازه عزیزش خودش نیز به او بپیوندد و در برابر چشمان بشریت جان دهد؟ در حوادث غم بار کویته ما شاهد رویدادهای بوده ایم که غیر قابل توصیف و باور است.

در رویداد اخیر هزاران زن که عمدتا مادران و بستگان قربانیان حوادث اخیر بوده اند از دفن جنازه های عزیزان شان ممانعت کرده اند و همچنان در کنار پیکرهای بخون تپیده عزیزان شان در شب های سرد زمستانی ماتم گرفته اند. براستی دفاع و حمایت از این زنان و مردان سوگوار و ماتم زده دفاع از انسانیت نیست؟ هیچ آئینی کشتن انسانهای بی گناه و بی دفاع بویژه کودکان را مجاز نمی داند نه تنها انسانیت مخالف چنین اقداماتی است که حتی حیوانات نیز در زندگی حیوانی مانع کشتار اینگونه در میان انواع حیوانات می شود. اینگونه اقدامات وحشیانه باورهای نسل امروزما به ارزش های اخلاقی و انسانی را کاملا ویران می کند و باید از تکرار چنین فجایعی به هر قیمتی جلو گیری نمود.

زنان و کودکان بی دفاعی که در این رویداد کشته و مجروح شده اند و آنانکه عزادار و سوگوار مرگ عزیزان شان اند صرف نظر از هر گونه مسائل و تعلقات قومی زبانی یا دینی و مذهبی، همگی انسان اند و عواطف و احساسات و وجدان انسانی می طلبد که در دفاع از مظلوم باید اقدام کرد و برای دفاع وحراست از باورها و ارزشهای انسانی مان به این گونه اقدامات پایان باید داد.

خیلی ساده انگاری است که فکر کنیم تنها گروه های خاص از انسانها قربانی این گونه اقدامات وحشیانه باقی خواهند ماند. تجربه سالهای اخیر در سراسر جهان نشان می دهد که افراطیت و تروریزم سرزمین و جغرافیا و آئین و تبار خاص نمی شناسد. همه آنان که در برج های دوگانه ی نیویورک دوازده سال قبل وحشیانه مورد کشتار قرار گرفتند قربانی افراطیت و تروریزم بودند و از آن هنگام تا کنون هزاران انسان دیگر فارغ از هر گونه تعلقات تباری یا زبانی و جغرافیایی در سراسر جهان بویژه در افغانستان و پاکستان و عراق و سوریه و ایران و لیبی و .... مورد  حملات کور و مرگبار تروریستی قرار گرفته اند و قربانی شده اند.

اگر جلو افراطیت و خشونت طلبی گروه های تروریستی گرفته نشود این فجایع در هر نقطه از جهان می تواند تکرار گردد و بر همین اساس برای نجات بشریت و دفاع از انسان باید در برابر افراطیت و ترور و انتحار مبارزه کرد. خیل عظیم از شهروندان کشورهای مختلف این روزها دست به اعتصاب غذایی و اعتراضات مدنی زده اند. سازمان و نهادهای مدافع حقوق بشر و دولتهای جهان باید به این اعتراضات مدنی پاسخ دهند و با تقدیر از کسانی که بجای اقدام به مثل و وحشت آفرینی راه های مسالمت آمیز و انسانی مبارزه را در پیش گرفته اند به فریاد های آنان باید لبیک بگویند.

آنچه که به جد مایه نگرانی است قواعد بازی حاکم بر جهان بینی گروه های تروریستی است و آن قاعده «همه یا هیچ» است. بر طبق این قاعده گروه های تروریستی و افراط گرا انعطاف در مشی سیاسی آنان جایگاهی ندارد و همه چیز را یا برای خود می خواهند و هیچ چیز را برای دیگران. در الگوی لشکر جنگوی و امثال آن دقیقا از چنین الگو وقاعده ی پیروی می شود و آنان همه چیز را در کویته برای خود می خواهند وبرای سایر گروه های مردمی چیزی قائل نیستند و تا آخرین لحظه برحذف و حتی قلع و قمع دیگران تلاش می کنند. چنین گروه هایی در هر جای جهان که قدرت  و توان داشته باشند از همین قاعده بازی پیروی می کنند.

دولت افغانستان در ده سال اخیر همواره امتیازات فراوانی را برای گروه های مشابه در افغانستان قایل شد از مشوق های مالی گرفته تا سهم دادن در بدنه قدرت و حاکمیت و حذف اسامی رهبران آنان از لیست های سیاه نهاد های بین المللی امنیتی. اما این گروه ها نه تنها به این فراخوان و تلاشهای حکومت پاسخ مثبت ندادند بلکه بیش از پیش بر میزان حملات و کشتار و خشونت آفرینی های شان ادامه دادند. بنا بر این اگر جلو افراطیت و تند روی گروه های تروریستی در هر دو کشور گرفته نشود این پدیده فردا دامن کشورهای دیگر را نیز خواهد گرفت.

عدم مواجهه جدی با تروریست ها و دهشت افکنان روز بروز تروريستان را اميدوار تر به  پيروزي خواهد ساخت و نه تنها منطقه بلكه تمامي كشور ها و ملت ها بويژه در غرب هدف حملات آنان قرار خواهند گرفت. بنا براین عدم برخورد جدی با این گروه ها از جانب جامعه جهانی ريسك بزرگي براي منطقه و جامعه جهانی خواهد بود. این گونه اقدامات تروریستی نشان می دهد که  در صورت خروج بدون برنامه و زود هنگام قوای بین المللی مبارزه با تروریزم، یکبار دیگر افغانستان و پاکستان را به پناهگاه تروريزم مبدل خواهد كرد. در آن صورت افغانستان و پاکستان به میدان جنگ بی پایان و خشونت افرینی های تروریستان تبدیل خواهد شد.

همه باید درک کنند که کوتاه آمدن در برابر چنین گروه های به معناي پذيرش شکست در برابر تروريستان تلقي خواهد شد كه در نتيجه در مدت کوتاه افغانستان و منطقه به دست هراس افکنان سقوط نموده و يک بار دیگر افغانستان به پناهگاه امن تروريزم و دژ مستحکم آنها مبدل خواهد شد. آيا در چنين وضعيتي  مي توان گفت هراس افکنان به فکر برهم زدن امنيت کشورهاى غربى نمى افتند؟ و شهروندان كشور هاي غربي در غرب يا در هر نقطه ي ديگر جهان امنيت خواهندداشت؟ همانگونه كه بارها خود نيرو ها و كشور هاي غربي دليل حضور شان در افغانستان را تامين امنيت شهروندان كشور هاي خود اعلام نموده است بايد گفت كه اكنون نيز اين دليل به قوت خود باقي است. امنيت شهروندان اين كشور ها اگر براي مقامات اين كشور ها اهميت دارد بايد چاره اساسي براي مبارزه موثر با افراطیت و خشونت آفرینی سنجيده شود.

در این سالها علاوه بر شهروندان کویته پاکستان هزاران تن دیگر در سایر شهرهای این کشور و سایر کشورهای جهان قربانی خشونت های مشابه شده اند و این نشان می دهد که افراطیت و تروریزم خطر بالقوه جهانی است و باید مبارزه وسیع و هماهنگ علیه این پدیده راه اندازی شود.

دیدگاه شما