صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

دوشنبه ۱۷ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

پالیسی جدید استرالیا ورود پناهجویان به خاک این کشور را کاهش داده است

-

پالیسی جدید استرالیا ورود پناهجویان به خاک این کشور را کاهش داده است

حدود یک ماه قبل حکومت استرالیا رسما تصمیم گرفت که تحت پروگرام عملیات حفاظت از مرزهای استرالیا روند ورود پناهجویان غیرقانونی به این کشور را متوقف سازد. این پالیسی از سوی تونی ابوت نخست وزیر جدید استرالیا به تاریخ 18 سپتامبر سال جاری اتخاذ شد. جلوگیری از ورود پناهجویان غیر قانونی به استرالیا یکی از وعده های بود که اقای تونی ابوت در جریان  کمپاین انتخاباتی اش به مردم استرالیا داده بود. یکی از وعده های که اقای تونی ابوت در جریان کمپاین انتخاباتی اش به خاطر جلوگیری از ورود پناهجویان غیر قانونی به استرالیا داده بود توظیف یک فرمانده ارشد نظامی به خاطر حفاظت از مرزهای ابی استرالیا بود. این برنامه بنام عملیات مرزی استرالیا نام گذاری شده بود.  عملیات مرزی استرالیا یک اقدام بخاطر جلوگیری از ورود پناهجویان غیر قانوین به استرالیا است که ازسوی یک فرمانده نظامی به همکاری چندین نهاد حکومتی از جمله اداره مهاجرت و اداره حفاظت از مرزهای ا استرالیا به اجرا گذاشته میشود.

حکومت جدید استرالیا میگوید که پالیسی متفاوتی نسبت به حکومت قبلی روی دست خواهد گرفت زیرا پالیسی های حکومت قبلی نتیجه موثردرپی نداشت. به گفته تونی ابوت طی شش سال گذشته دستکم پنجاه هزار نفر تلاش کردند که با استفاده ازراه های غیر قانونی وارد استرالیا شوند که این خود نشان میدهد که پالیسیهای گذشته برای جلوگیری از ورود پناهجویان غیرقانونی به استرالیا ناکام بوده است. حکومت جدید میگوید که پالیسی که از سوی انان روی دست گرفته شده طی یک ماه گذشته در زمینه مبارزه با قاچاقبران انسان و کاهش ورود پناهجویان غیر قانونی به استرالیا نتایجی مثبتی را  در پی داشته است. طی یک ماه گذشته عملیات مرزی استرالیا دستاورهای ذیل را در پی داشته است.

  • کاهش در ورود کشتیهای حامل پناهجویان غیر قانونی به استرالیا،
    از زمان اتخاذ پالیسی جدید تا اکنون فقط هفت کشتی حامل 347 پناهجو وارد ابهای استرالیا شده اند در حالیکه در ماه اکتر سال گذشته دوهزار وچهارصدویک پناهجو وارد استرالیا شده بودند. کاهش ورود قایق های حامل پناهجو در ابهای استرالیا نشان میدهد که پالیسی جدید موفق بوده است.
  • تعیین یک مدت زمانی مشخص چهل وهشت ساعته برای انتقال پناهجویان در جزایر نارو مانوس:
    طی یک ماه گذشته حکومت استرالیا موفق شده است که یک مدت زمانی مشخصی را تثبیت کنند که در جریان این مدت زمانی پناهجویانی که بصورت غیر قانونی وارد استرالیا میشوند به جزایر نارو ومانوس فرستاده شوند. این به این معنی است که پس ازین پناهجویان که به صورت غیر قانونی وارد استرالیا میشوند درمدت کوتاه یعنی چهل وهشت ساعت از استرالیا خارج و به جزایر نارو مانوس فرستاده خواهند شد. قبلا این مدت زمانی حتی سه ماه نیز طول میکشید.  به اساس پالیسی جدید فامیل واطفال به جزایر نارو پناهجویان مجرد به جزایر مانوس فرستاده خواهند شد.
  • تداووم پالیسی های موفق حکومت گذشته :
    تونی ابوت پیش ازینکه به نخست وزیر استرالیا انتخاب شود گفته بود که یکی از برنامه های مورد حمایت برای توقف ورود پناهجویان به خاک استرالیا ، تطبیق پالیسی افشور پروگرام هست که کوین راد نخست وزیر قبلی استرالیا روی ان تاکید داشت. اقای تونی ابوت گفته بود که در صورت پیروزی به این برنامه نیز ادامه خواهد داد. اکنون حکومت جدید میگوید که درجریان یک ماه گذشته دستکم چهارصدوپنجاه وپنج نفر به اساس پروگرام افشور به جزایر نارو ومانوس منتقل شده اندکه ازین جمله 312 نفر به جزیره مانوس و 143 نفر دیگر نیز به جزیره نارو منتقل شده اند. کسانی که به جزایر نارو ومانوس فرستاده میشوند هرگز چانس ان را نخوهند یافت که دوباره به استرالیا منتقل شوند. کسانی که مهاجر واقعی هم شناخته شوند تا زمانی در کمپ ها نگهداری خواهند شد که حاضر شوند دوباره به خانه های شان برگردند.
  • توسعه کمپ های نارو ومانوس :
    حکومت جدید استرالیا همچنین ظرفیت کمپ های نارو ومانوس را افزایش داده اند طوری که ظرفیت کمپ مانوس که قبلا گنجایش 600 نفر را داشت اکنون 1230 نفر میتواند در خود جای دهد و ظرفیت کمپ نارو نیز از 1500 به 2000 نفر افزایش یاافته است. این کمپ ها اکنون میتوانند تعدادی از پناهجویان را در خود جای دهند وبه این ترتیب فرستادن پناهجویان به این دوکمپ نیز بیش از هر زمان دیگر تسریع خواهد شد.  
  • حکومت استرالیا میگوید که درخواست های پناهنده گی  کسانی که پیش از پالیسی جدید وارد استرالیا شده اند نیز در داخل استرالیا پروسس خواهد اما انان هرگز چانس ان را نخواهند داشت که ویزه دایمی استرالیا را بدست اورند. انان میتوانند تنها ویزه حمایتی سه ساله را دست اورند. درین مدت انان میتوانند که مجدد درخواست پناهنده گی دهند. طی این مدت اگر وضعیت در کشورانان خوب شد انان میتوانند دوباره به کشورهای شان فرستاده شوند. دارنده گان ویزای حمایتی نمیتواند که طی این سه سال از استرالیا خارج شوند حتی انان نمیتوانند که به کشور خود شان برگردند هرگاه انان بخواهند از استرالیا خارج شوند ویزای حمایتی خود را از دست خواهند داد.

حکومت جدید استرالیا همچنین با سازمان بین المللی مهاجرت ملاقاتهای را انجام داده و از انان خواسته است که با مهاجرین که بخواهند به صورت داوطلبانه به کشورهای شان برگردند همکاری نمایند. باز گشت داوطلبانه یکی از اجزای کلیدی برنامه افشور استرالیا به شمار میرود تا اکنون 37 نفر به صورت داوطلبانه از کمپ مانوس به خانه های شان باز گشته اند که عمدتا ایرانی بوده اند. حکومت استرالیا میگوید تمامی این تدابیر را بخاطر روی دست گرفته است تا از تلفات پناهجویان که به صورت غیرقانونی راهی استرالیا میشوند جلوگیری کنند. طی ده سال گذشته 1500 نفر هنگام سفر به سوی استرالیا  در ابها غرق شده وجانهای شانرا از دست داده اند. درماه اکتبر سال 1998 بزرگترین تراژدی ابهای استرالیا بوقوع پیوست . درین رویداد مرگبار به دلیل واژگون شدن یک کشتی کهنه که پناهجویان را بصورت غیر قانونی از اندونیزیا به سوی استرالیا انتقال میداد غرق شد که در نتیجه 355 نفر جانهای شانرا از دست دادند.

دیدگاه شما