صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۶ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

پناهجویان وکابوس باز گشت اجباری

-

پناهجویان وکابوس باز گشت اجباری

اخیرا حکومت استرالیا اخیرا حدود چهل پناهجویی سریلانکایی را که تلاش میکردند به صورت غیر قانونی وارد این کشور شده بودند را دوباره به کشورشان باز گرداند. این گروه از پناهجویان در حالیکه میخواستند با استفاده ازیک کشتی وبه صورت غیر قانونی وارد استرالیا شوند، ازسوی نیروهای بحری استرالیا متوقف شدند.

اسکات موریسون وزیر مهاجرت استرالیا میگوید که یک کشتی حامل ۴۱ مهاجر غیرقانونی در دریا تحویل مقام های سری‌لانکایی شده است. به گفته او، وضعیت همه این افراد قبل از بازگردانده شدن بررسی شده و تنها یک نفر از آنها شرایط دریافت پناهندگی را داشته است که وی نیز  به طور داوطلبانه تصمیم گرفت با دیگر پناهجویان به سری‌لانکا برگردد. باز گرداندن این تعداد پناهجویان به کشور شان بخشی از پالیسی سختگیرانه حکومت استرالیا برای جلوگیری از ورود پناهجویان غیر قانونی به این کشور میباشد. 

حکومت استرالیا به رهبری تونی ابوت تصمیم گرفته است که دیگر به هیچ صورت اجازه ندهد که پناهجویان به صورت غیرقانونی وارد استرالیا شوند. حکومت استرالیا میگوید به خاطر نجات جان پناهجویان این تصمیم را اتخاذ نموده است. طی شش ماه گذشته که حکومت استرالیا پالیسی خود را در قبال پناهجویان تغییر داده است، هیچ پناهجویی به صورت غیر قانونی وارد این کشور نشده است. به اساس پالیسی که از سوی تونی ابوت نخست وزیر استرالیا طراحی شده ، هرپناهجویی که تلاش کند به صورت غیر قانونی وارد استرالیا شود، از سویی نیروی بحری این کشور دستگیر شده ودوباره به همان کشوری فرستاده خواهند شد که از انجا وارد استرالیا شده بود. باز گرداندن پناهجویان سریلانکایی به کشورشان از استرالیا خبر نا خوشایندی برای کسانی است که تصمیم دارند به صورت قاچاقی به استرالیا بروند. پناهجویان امیدوار بودند که حکومت استرالیا بار دیگر ازپالیسی سختگیرانه اش بگذرد اما باز گرداندن این  پناهجویان نشان میدهد که حکومت استرالیا همچینان جدی است وهیچ تغییری در پالیسی این کشور در قبال پناهجویان غیر بوجود نیامده است.

استرالیا طی یک دهه گذشته یکی از پرطرفدار ترین مقصد برای پناهجویان بوده است. طی این مدت ده ها هزار پناهجو از کشورهای نظیر افغانستان ، پاکستان، ایران، عراق وسوریه به استرالیا رفته اند. اکثراین پناهجویان در مدت کوتاهی از سوی استرالیا پذیرفته شده وتابعیت این کشوررا بدست اورده اند. این پناهجویان عمدتا به صورت غیرقانونی وارد استرالیا شده وسپس درخواست پناهنده گی داده اند. حکومت استرالیا دراویل با مدارای کامل با این پناهجویان برخورد میکرد ودرخواست های پناهنده گی این پناهجویان را در زود ترین وقت ممکن و بادقت کامل مورد ارزیابی قرار میداد. سفر به استرالیا به صورت غیر قانونی که عمدتا با کشتی  انجام میشود، یکی از خطرناک ترین شیوه های پناه گزینی در سطح جهان به شمار میرود. طی سالهای گذشته صدها پناهجو در حالیکه میخواستند به صورت غیر قانونی به استرالیا بروند در اب غرق شده و جانهای شانرا از دست داده اند.

پناهجویانی که سعی میکنند به صورت غیر قانونی به استرالیا بروند، ناگزیرند که نخست به اندونیزیا بروند وسپس از انجا با استفاده از کشتیهای کهنه ی فرسوده  که توسط قاچاقبران تهیه میشوند راهی استرالیا شوند. این کشتیها که چندین برابر ظرفیت خود مسافر حمل میکنند در مقابل باد وباران به شدت اسیب پذیرندو  به همین دلیل سفر به استرالیا را  برای پناهجویان به شدت دشوار میسازد. از سویی هم سرازیرشدن هزاران پناهجو از کشورهای مختلف به اندونیزیا باعث شد تا تعدادزیادی از قاچاقبران نیز درین کشور تجمع نموده وبه کاروبار قاچاق انسان بپردازند. قاچاقبران با   استفاده از مجبوریت های پناهجویان کار وبار شانرا به شدت رونق داده وهزاران پناهجورا درفاصله سالهای  2006 - 2013 به استرالیا فرستادند. درین مدت صدها پناهجو در اب غرق شد وهمچنین هزاران تن دیگر نیز توانستند که تابعیت استرالیا را بدست اورند.

تراکم پناهجویان غیر قانونی در استرالیا و افزایش مرگ ومیر پناهجویان درمسیر این کشور باعث شد که حکومت استرالیا به صورت ناگزیر در پالیسی مهاجر پذیری خود تجدید نظر کند. هرچند این کشور از جمله کشورهای است که سالانه تعداد زیادی از مهاجرین را میپذیرد، اما دولت مردان استرالیا میگویند که بخاطر حفظ جان پناهجویان دیگر حاضر نیستند که پناهجویانی را که تلاش میکنند به صورت غیر قانونی وارد این کشور شوند را بپذیرند. این کشور پناهجویان را تشویق میکند که به جای اینکه بصورت قاچاقی وارد استرالیا میشوند راههای قانونی  این پروسه را تعقیب کنند. سالانه سیزده تا بیست هزار پناهجو را که از طروق قانونی اقدام به درخواست پناهنده گی کرده باشند را میپذیرد.

معضله پناهجویان در اواخر سال 2013 میلادی به یک مشکل جدی برای حکومت استرالیا تبدیل شد زیرا حکومت استرالیا به شدت تحت فشار افکار داخلی در داخل وخارج از استرالیا قرارگرفت. حکومت استرالیا به رهبری جولیا گیلارد در اواخر سال 2013 تصمیم گرفت که برای جلوگیری از ورود پناهجویان غیر قانونی به خاک استرالیا تدابیری تازه ی روی دست گیرد اما پایان مهلت نخست وزیری جولیا گیلارد به وی این فرصت را ندارد تا عملا درین عرصه کاری انجام دهد. در جریان انتخابات در استرالیا مسئله پناهجویان غیر قانونی در استرالیا به یک شعار انتخاباتی پر طرفدار درین کشور تبدیل شد. تونی ابوت نخست وزیر کنونی استرالیا درجریان کمپاین های انتخاباتی به مردم این کشور وعده داد که به زود ترین فرصت جلوی ورود پناهجویان غیر قانونی به خاک استرالیا را خواهد گرفت. وی پس از پیروزی در انتخابات استرالیا که به نظر میرسدشعار جلوگیری از ورود پناهجویان غیرقانونی به استرالیا درپیروزی وی کمکی فراوان کرد، گام های جدی تری را برای عملی ساختن این شعار روی دست گرفت. از مهم ترین اقدامات اقای ابوت میتوان به چند مسئله عمده اشاره کرد:

  1. عملیات حفاظت ازمرزهای استرالیا :  این برنامه که مسئوولیت ان را یک جنرال ارشد استرالیا به عهده دارد، از اوایل سال 2014 به اجرا گذاشته شده است. به اساس این برنامه پناهجویانی که تلاش کنند به صورت غیر قانونی وارد خاک استرالیا شوند، از سوی نیروی بحری استرالیا متوقف و دوباره به همان کشوری فرستاده خواهند شد که از انجا وارد خاک استرالیا شده بودند. این برنامه ازجدی ترین  وموفق ترین برنامه تونی ابوت برای جلوگیری از ورود پناهجویان غیر قانونی به خاک استرالیا به شمار میرود. حکومت استرالیا میگوید از زمانی که این برنامه روی دست گرفته شده هیچ پناهجوی نتوانسته است که به صورت غیر قانونی وارد استرالیا شوند.
  2. انقتال پناهجویان به کمپ های نارو ومانوس : مطابق این برنامه پناهجویانی که تلاش کنند به صورت غیر قانونی وارد استرالیا شوند،  دستگیر و به کمپهای که از سوی حکومت استرالیا در کشورهای پاپوا گینه نو و نارو تاسیس شده اند منتقل میگردند. پناهجویان درین کمپها از سهولت اندک بهره میبرند و دریک شرایط نا مطلوب زنده گی میکنند. انان تا ختم بر رسی درخواست های پناهنده گی شان درین کمپها نگهداری میشوند. در صورت که انان حتی مستحق پناهنده گی هم شناخته شوند، هرگز چانش ان را نخواهند داشت که به استرالیا منتقل شوند بلکه برای همیشه در همین کشورها مسکن گزین خواهندشد.
  3. باز گشت اجباری پناهجویان : تونی ابوت همچنین تعهد کرده است ان عده از پناهجویانی غیر قانونی را که مستحق پناهنده گی در استرالیا شناخته نشوند، دوباره به کشورهای اصلی شان باز گرداند. باز گرداندن اجباری چهل ویک پناهجوی سرلانکایی در اوایل ماه جاری نیز جزء همین برنامه میباشد.

روی هم رفته باز گشت اجباری این گروه از پناهجویان میتواند زنگ خطری برای انعده از پناجویان باشد که در حال حاضر در جامعه استرالیا در انتظار بررسی درخواست های پناهنده گی شان به سر میبرند. این پناهجویان اگر مستحق پناهنده گی شناخته نشوند، به احتمال زیاد دوباره به کشور شان باز گردانده خواهند شد. باز گشت اجباری برای پناهجویانی که با تحمل خطرات فراوان وصرف پولهای هنگفت خود شانرا به ابهای استرالیا رسانده اند میتواند سرنوشت بدی محسوب شود.

دیدگاه شما