صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۰ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

توقف روند بررسی آرا و نگرانی های فزاینده مردم

-

توقف روند بررسی آرا و نگرانی های فزاینده مردم

طولانی شدن جنجالهای انتخاباتی باعث شد افغانستان در شرائط دشواری قرار بگیرد. کمک های جهانی به حالت تعلیق در آمده و وضعیت امنیتی بیش از پیش وخیم تر شده است. در چنین شرائطی با توافقاتی که بوجود آمد امیدواری های مردم افزایش یافت ولی متاسفانه روز گذشته مسئولان کمیسیون مستقل انتخابات اعلام کردند که روند بازرسی آرا به دلیل اختلاف میان نمایندگان دو نامزد انتخابات، متوقف شده است. سخنگوی این کمیسیون در نشست خبری روز یکشنبه، در کابل گفت که دلیل توقف بازرسی آرا اختلاف میان ناظران دو نامزد ریاست جمهوری بر سر امضا در برگه های رای دهی است. به گفته نور، در شماری از برگه های رای به جای علامت مخصوص صحیح، علامت های دیگر و یا به گونه ای خطی اشاره شده است که این نشانه ها باعث اختلاف نظر میان دو تیم شده است.

ما در حالی شاهد شکل گیری اختلافات تازه میان دو نامزد انتخابات هستیم که مردم به شدت نگران اوضاع امنیتی افغانستان و قدرت گرفتن شورشیان مسلح بدلیل این اختلافات دو تیم رقیب است. بویژه آنکه در روزهای اخیر بار دیگر شاهد تشدید حملات مخالفان مسلح و افزایش تهدیدات امنیتی در نقاط مختلف کشور بویژه کابل پایتخت بودیم. آنچه مایه افزایش نگرانی های بیشتر مردم می شود این است که دو کاندید رقیب و تیم های همراه آنان بیش از این بدلیل اختلافات شان روند بازرسی آرا را طولانی تر سازند و وضعیت کشور را به سمت بحران تازه به پیش ببرند. این درحالیست که تشدید نا امنی ها در کشور نشان می دهد که امنیت همچنان اولویت اصلی کشور است وبرخی ضعف های ساختاری دردرون نهادهای امنیتی باعث شده است که مخالفان مسلح بتوانند حملاتی شانرا در کابل پایتخت نیز سازماندهی و اجرا نمایند. حملات مخالفان مسلح بر نقاطی در کابل نشان داد که آنان بخوبی از وضع نابسامان موجود استفاده کرده و نا امنی ها را افزایش می دهند.

طبیعی است که طولانی تر شدن اختلافات انتخابات ریاست جمهوری، به تشدید نا امنی ها در کشور کمک خواهد کرد. مخالفان مسلح در چنین شرائطی می خواهند ثابت کنند که توانایی برهم زدن امنیت شکننده کابل پایتخت وسایر ولایات کشور و همینطور مراکز مهم و پایگاه های اصلی نیروهای خارجی در کشور را دارند و دو کاندید رقیب نیز مصالح و منافع علیای مردم را مد نظر قرار نداشته و در چنین وضع دشواری به تداوم جنجال ها و کشمکش های انتخاباتی می پردازند. روند تحولات جنگ در افغانستان بگونه ای است که نشان دهنده آمادگی های بیشتر مخالفان مسلح برای بر هم زدن ثبات نسبی افغانستان در ماه های آینده است. رویدادهای امنیتی بخوبی نشان می دهد که مخالفان مسلح طرح های تخریبی زیادی را روی دست دارند. بنا براین طرح ها و برنامه های تخریبی بیشتر مخالفان مسلح برای برهم زدن امنیت و ثبات کشور را دارند که موجب نگرانی جدی است و دو کاندید محترم باید این مسائل را مد نظر بگیرند. اجازه ندهند مخالفان امنیت و ثبات کشور بگونه وضع امنیتی را در آستانه انتقال قدرت به هم بریزند.

انتظار مردم افغانستان از دو تیم رقیب  این است که به صورت جدی و قاطع برای نجات مردم افغانستان، اقدامات عملی و عاجل را روی دست بگیرند. اگر این دو تیم مانند مردم افغانستان از رشد هراس افکنی و تروریزم نگران اند به اختلافات پایان داده و باهمدیگر برای مبارزه موثر با هراس افکنی و ریشه کنی آن هم پیمان شوند؛ تنها از این طریق است که می توان به آینده ثبات و امنیت پایدار در افغانستان و ریشه کنی تروریزم امیدوار بود. البته در روز های اخیر شاهد تلاشهای برای همسویی بیشتر دو تیم بودیم که مایه امیدواری است. اما تداوم کشمکش های سیاسی می تواند مردم را آسیب پذیر تر سازد. ما در شرائط کنونی با وجود ده ها هزار سرباز ناتو و قوی ائتلاف در افغانستان، شاهد کشتار بی رحمانه مردم افغانستان توسط گروهای تروریستی هستیم چگونه دو کاندید محترم می توانند نسبت به این وضعیت بی تفاوت باشند و بر طبل اختلافات شان بکوبند. راهکار های مشخصی برای حل جنجالهای موجود مطرح شده بود و که مورد توافق دو طرف قرار گرفت بنا براین نیازی نیست بیش از این کشور را دچار بحران و تنش کرد. در شرائط کنونی دو نامزد باید بر کاهش مداخلات بیرونی، ریشه کن ساختن تروریزم از افغانستان، مبارزه با مافیای مواد مخدر و ایجاد صلح و ثبات پایدار در این کشور همت کنند تا مردم را از نگرانی در بیاورند نه اینکه به نگرانی های مرد م بیافزایند. آنان باید بصورت جدی و صادقانه باهم همکاری کنند و با در نظر داشت منافع علیای ملی و جلب رضایت حد اکثری شهروندان کشور سعی کنند از ظرفیت های داخلی و بین المللی برای ریشته کنی تروریزم و افراط گرایی بهره برداری مناسب نماید.

بسي روشن است كه نظام كنوني در افغانستان روز هاي تلخ و دشواري را پشت سرگذاشته و بدون ترديد روز هاي دشوار ديگري را هم در پيش رو دارد. در این كشور نيز بدلیل سوء مدیریت های حکومت فشار ها بر مردم افزایش یافته  و ناتواني در برابر بحران هاي بزرگ كشور مسئله ديگري است كه افكار عمومي كشور با آن درگیر است. دشواري ها زماني مضاعف مي شود كه دو تیم رقیب ناتوان از حل مسائل فی مابین و پاسخ دهي به خواسته هاي مردم باشند.  مشكلاتي مردم به اندازه کافی آنانرا زمین گیر کرده است و آنان در اين سالهاي واپسين روزهاي بس سخت و دشواري را سپري نموده اند. اما همین مردم با حضورگسترده و با شکوه خود در پای صندوق های رای و به جان خریدن تمامی تهدید ها و فشارها، پاسخ صریح و روشن خود را به مخالفان ثبات و امنیت کشور اعلام نمودند. با وجود برخی صحنه هاي تلخ و دردناك كه براي همگان دور از انتظار نبود حضور گسترده مردم در پاي صندوق هاي راي بويژه بانوان و نسل جوان كشور صحنه هاي زيباي از مشق دمكراسي در افغانستان را به نمايش گذاشت.

 مردم آمدند از سالخورده و جوان تا زنان و مردان هموطن مان كه سرنوشت كشور و مردم شان را با دستان خود تعيين نمايند. اين حضور با شكوه مردم نه بزرگ و محكم به مخالفان نظام و فراخواندن آنان به پيوستن به مردم و روند ثبات و امنيت در كشور بود. مردم آمدند تا به مخالفان نظام كنوني ثابت كنند كه راه مردم از آنان جدا است و به رغم تهديدهاي گسترده ي كه از جانب مخالفان صورت گرفت مردم باز هم آمدند. مي توان گفت مردم جان بر كف براي تثبيت مشروعيت نظام كنوني و تقويت آن در پاي صندوق های راي حضور يافتند. مردم  با وجود تهديد هاي امنيتي خود را به پاي صندوق هاي راي رساندند تا به دشمنان توسعه و ثبات افغانستان ثابت كنند كه مردم افغانستان مردم بيدار و آگاه است و براي تثبيت امنيت و ثبات در كشور حاضر اند از جان خود نيز بگذرند.

اکنون مردم توقع دارند کاندیداهای رقیب، به نگرانی های مردم نیافزایند. طبیعی است تا زمانیکه مردم با این نظام و همراه آن است نباید نگرانی شان از جانب افراد یا جریانهای داخل نظام باشد. مردم انتظار دارند رئیس جمهور آینده بزودی و با جدیت فوق العاده، برنامه ریزی دقیق و پیشبرد راهکارهای معقول در جهت حل مشکلات و کاهش رنجهای مردم اقدامات مفیدی انجام دهد. ملت افغانستان توقع دارند تا بزودی کابینه جدید دولت و در راس آن جناب رئیس جمهور اینده با همکاری رئیس شورای اجرایی بتوانند با یک برنامه ریزی دقیق و پیشنهاد یک طرح جامع، کوتاهی های سال های گذشته را جبران نماید.

دیدگاه شما