صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۱ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

استرالیا برای اولین بار یک پناهجوی افغان را اخراج کرد.

-

استرالیا برای اولین بار یک پناهجوی افغان را اخراج کرد.

حکومت استرالیا به تازه گی یک پناهجوی افغان را که در خواست پناهنده گی وی از سوی حکومت استرالیا پذیرفته نشده بود را به صورت اجباری ازین کشور اخراج کرد. این اولین پناهجوی افغانی میباشد که از استرالیا به صورت اجباری اخراج میشود. این پناهجو که از ولسوالی جاغوری ولایت غزنی میباشد در سال 2011 وارد استرالیا شده بود. وی قبل از استرالیا به ایران رفته بود اما پس از انکه از ایران اخراج شد، تصمیم گرفت که قاچاقی به استرالیا برود. وی توسط یک کشتی وبصورت قاچاقی وارد استرالیا شده بود وسپس در خواست پناهنده گی داده بود. در خواست پناهنده گی این پناهجو سرانجام از سوی محاکم استرالیا پذیرفته نشد. پیش ازین نیز برخی از پناهجویانی که درخواست های پناهنده گی انان از سوی حکومت استرالیا رد شده بود به پاکستان اخراج شده بودند اما این بار اول است که یک شهروند افغانستان از استرالیا اخراج میشود.

اخراج این پناهجوی افغان از استرالیا نشان میدهد که حکومت استرالیا در قبال پناهجویان غیر قانونی دیگر مدارای ندارد. پیش ازین حکومت استرالیا به رهبری تونی ابوت هشدار داده بود که جلوی ورود پناهجویان غیر قانونی به خاک این کشور را خواهد گرفت. وی برای عملی کردن این برنامه چندین راهکار روی دست گرفت که یکی هم اخراج پناهجویانی که به صورت غیر قانونی وارد استرالیا میشدند. از سویی هم آمارهای رسمی نشان میدهد که حکومت استرالیا تا اکنون دستکم یازده صدو پنجاه ویک پناهجو را که به صورت غیر قانونی وارد این کشور شده بودند دوباره به کشورهای شان بازگردانده شده است. به اساس گزارشها اینها کسانی بوده اند که مدتی را در کمپهای نارو ومانوس نیز گذرانده بودند اما پس از انکه درخواست های پناهنده گی انان از سوی حکومت استرالیا رد شد مطابق قانون جدید استرالیا از این کشور  اخراج شدند.

این اسناد که اصلا ازسوی انجمن وکلای مدافع استرالیا تهیه شده است،  نشان میدهد که در جمع اخراج شده گان، 773 پناهجو از ایران، 102 پناهجو از عراق و102 پناهجوی دیگر از سریلانکا شامل بوده اند. درین جمع همچنین 87 پناهجو از کشور ویتنام ، 32 پناهجو از هند و21 پناهجوی دیگر از لبنان نیز شامل بودند. باز گرداندن پناهجویان به خانه های شان بخشی از برنامه تونی ابوت نخست وزیر استرالیا بود که هنگام انتخابات به مردم استرالیا وعده داده بود.

اقای ابوت گفته بود که در صورت پیروزی راههای استرالیا را بروی کسانی که تلاش کنند غیر قانونی وارد استرالیا شوند، مسدود خواهد کرد. اقای ابوت پس از انکه در انتخابات استرالیا پیروز شد این برنامه را عملی را کرد. وی برای عملی کردن این برنامه چندین راهکار در نظر گرفت که عملیات حفاظت از مرزهای استرالیا بخشی ازین برنامه بود. مطابق این برنامه تمامی پناهجویانی که به صورت غیر قانونی وارد استرالیا میشدند، دستگیر و دوباره به کشورهای شان باز گردانده میشدند. حکومت استرالیا میگوید که از زمانی که این برنامه روی دست گرفته شده ، هیچ پناهجویی نتوانسته است به صورت غیر قانونی وارد استرالیا شود.

از سویی حکومت استرالیا در نظر دارد که به زودی توافقنامه ی را با کشور کمبودیا به امضا برساند که به اساس ان حدود یک هزار پناهجو که دوسیه های ان در کمپ نارو  و مانوس مورد ارزیابی قرار گرفته اند، در کشور کمبودیا اسکان داده خواهند شد. قرار است توافقنامه طی هفته جاری به امضا برسد. این در حالیست که حکومت استرالیا به دلیل وضعیت نا بسامان پناهجویان در کمپ های نارو و مانوس به شدت تحت انتقاد نهادهای مدافع حقوق بشر قرار دارد. گفته میشود که وضعیت در کمپ های نارو ومانوس به شدت وخیم میباشد وپناهجویانی که درین کمپ ها زنده گی میکنند با مشکلات فراوان روبرو اند. نبود وسایل بهداشتی ، عدم امکانات اموزشی برای کودکان ، عدم دسترسی به وسایل تفریحی و سرگرمی ومصئون نبودن خیمه های که پناهجویان در زیر انها زنده گی میکنند از عمده ترین مشکلاتی که پناهجویان در کمپ های نارو ومانوس با دست وپنجه نرم میکنند. از همه مهمتر اینکه پناهجویانی که درین کمپ ها زنده گی میکنند از تاخیر در بررسی درخواست های پناهنده گی شان شکایت دارند.

انان میگویند با وجود که سالهاست که درین کمپ ها زنده گی میکنند اما هنوز هم از سرنوشت در خواست های پناهنده گی انان خبری در دست نیست. انان میگویند حتی نمیفهمند که در خواست های انان سرانجام پذیرفته خواهد شد یا نه . سازمان ملل متحد بارها از حکومت استرالیا خواسته است که سهولت های لازم را برای پناهجویان درین کمپ ها در نظر گرفته و روند پروسس در خواست های پناهنده گی انان را تسریع بخشد. هفته گذشته حکومت استرالیا اعلام کرد که به عنوان بخش از تسهیل سازی در روند بررسی در خواست های پناهنده گی پناهجویان در کمپ های نارو مانوس ، کودکان زیر ده سال را از بازداشتگاه بیرون کرده وانان را در جامعه استرالیا بفرستد.

اسکات موریسون وزیر مهاجرت استرالیا میگوید که کودکان زیر ده سال که در حال حاضر در کمپهای مهاجرین بسر میبرند میتوانند با استفاده از بریجنگ ویزا همراه با فامیلین شان در جامعه استرالیا زنده گی کنند. به اساس برنامه جدید حکومت استرالیا، قرار است یکصدوپنجاه کودک زیر ده سال که در حال حاضر در کمپهای پناهجویان در استرالیا زنده گی میکنند از کمپها ازاد وبه جامعه استرالیا فرستاده شوند. اسکات موریسون وزیر مهاجرت استرالیا میگوید که این کودکان همراه با فاملین شان میتوانند با استفاده ازبریجنگ ویزا  در جامعه استرالیا زنده گی کنند و از امتیازات خوب مانند دسترس به مکتب ، خدمات صحی و سایر برنامه های خدماتی بهر ببرند.

وزیر مهاجرت استرالیا گفت که این امتیازات تنها شامل ان عده از کودکانی میشود که پیش از تاریخ نزده جولای سال گذشته وارد استرالیا شده اند. وزیر مهاجرت استرالیا همچنین گفت که اسکان مجدد کودکان با فاملین شان در جامعه استرالیا با استفاده از بریجنگ ویزا چیزیست که بصورت مناسب انجام خواهد شد. مطابق این برنامه کودکان وخانواده های شان تا زمانی که درخواست های پناهنده گی انان نهایی نشده میتوانند با استفاده ازین بریجنگ ویزا در استرالیا زنده گی کنند.

حکومت استرالیا به دلیل اسکان کودکان پناهجویان در کمپ ازسوی نهادهای مدافع حقوق بشر زیر سوال قرار گرفته بود. حکومت استرالیا اخیرا دروازههای خود را به روی پناهجویان غیر قانونی به کلی مسدود کرد. گزارشها حاکیست که طی شش ماه گذشته هیچ پناهجویی نتوانسته است به صورت غیرقانونی وارد استرالیا شود. انتقال پناهجویان غیر قانونی به کمپ های نارو  ومانوس بخش از برنامه حکومت استرالیا برای جلوگیری از ورود پناهجویان غیرقانونی به این کشور بود. در حال حاضر صدها پناهجو که تلاش کرده اند به صورت غیر قانونی وارد استرالیاشوند درین کمپها نگهداری میشوند.

دیدگاه شما