صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

چهارشنبه ۵ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

پناهجویان غیر قانونی از استرالیا اخراج میشوند

-

پناهجویان غیر قانونی از استرالیا اخراج میشوند

گزارشهای رسیده از استرالیا حاکیست که به زودی دستکم هفت پناهجوی افغان ازین کشور به صورت اجباری اخراج  خواهند شد. به اساس گزارشها این افراد پناهجویانی هستند که در خواست پناهنده گی انان از سوی حکومت استرالیا رد شده است. به گزارش روزنامه گاردین این افراد پناهجویانی هستند که قبلا در جامعه استرالیا زنده گی میکردند اما پس از انکه درخواست پناهنده گی انان از سوی حکومت استرالیا ردشد، در لیست کسانی قرار گرفته اند که به زودی ازین کشور اخراج خواهند شد. هنوز مشخص نشده است که چه تاریخی این افراد از استرالیا اخراج خواهند شد. در همین حال این پناهجویان و یک گروه از مدافعین حقوق پناهجویان از اسکات موریسون وزیر مهاجرت استرالیا خواسته اند که از اخراج این پناهجویان صرف نظر کنند.

این در حالیست که اخیرا دو شهروند افغان که از استرالیا به دیدار اقارب شان در افغانستان امده بودند در مسیر ولسوالی جاغوری ولایت غزنی از سوی طالبان به صورت بیرحمانه مورد حمله قرار گرفتند که یکی از انان کشته ودیگرش موفق به فرار شد.  معاون والی غزنی میگوید که این افراد به دلیل اینکه از استرالیا برگشته بودند، ازسوی طالبان مورد حمله قرار گرفته اند. یکی ازین افراد بنام حبیب  الله موسوی کسی بود که تابعیت استرالیا را داشت اما به خاطرملاقات با فامیلیش به ولسوالی جاغوری رفته بود که بتاریخ بیست سپتامبر ازسوی شبه نظامیان طالبان در مسیر جاغوری الی کابل به صورت بیرحمانه تیرباران شد.

یک هفته پیشتر از ان نیز شخصی بنام زین الله ناصری که از استرالیا اخراج شده بود در همین مسیر از سوی طالبان ن دستگیر گردید که پس از دوشبانه روز موفق به فرار شد. وی در ماه اگیست سال جاری از استرالیا به صورت اجباری اخراج شده بود. حکومت استرالیا قبلا هشدار داده بود کسانی را که تلاش کنند به صورت غیر قانونی وارد این کشور شوند، دستگیر واخراج خواهند کرد. اخراج اجباری پناهجویان از استرالیا خبر ناخوشایندی است برای کسانی که با صرف مبالغ هنگفت وتحمل مشکلات وخطرات جدی خودشانرا به ابهای استرالیا رسانده اند. در واقع اخراج اجباری کسانی که با تحمل اینهمه خودشانرا به استرالیا رسانده اند شانس بدی برای انان محسوب میشود. طی سیزده سال گذشته هزاران نفر به استرالیا رسیدند ، درخواست پناهنده گی شان پذیرفته شد وسرانجام توانستند تابعیت این کشور را بدست اورند وبه ارزوی دیرینه شان دست یابند.

اما اکنون شرایط تغییرکرده است. دیگر تنها صرف پولهای هنگفت وگذر از خطرات دشوار سفر به استرالیا وخوش شانسی کار ساز نیست. به نظر میرسد دیگر هیچ شانسی برای کسانی که غیرقانونی به استرالیا میروند وجود ندارد. حکومت استرالیا اکنون ناگزیر شده است که قاطعانه در مقابل کسانی که تلاش میکنند غیر قانونی وارد این کشور شود، ایستاده گی کند. از اغاز سال جاری تا اکنون دروازه های استرالیا بروی پناهجویان غیرقانونی به کلی مسدود شده است و این کشور پالیسی خود را در قبال این گونه پناهجویان به صورت بی سابقه ی  تغییر داده است.

با امدن تونی ابوت در سمت نخست وزیری استرالیا راهکارهای سخت وجدی برای جلوگیری از ورود پناهجویان غیرقانونی به خاک استرالیا روی دست گرفته شد. یکی ازین برنامه ها عملیات حفاظت از مرزهای استرالیا بود. این برنامه که رهبری ان ریک افسر بلند پایه ارتش استرالیا به عهده دارد یکی از موثر ترین برنامه های بود که تا اکنون حکومت استرالیا برای جلوگیری از ورود پناهجویان غیر قانونی بخاک این کشور روی دست گرفته است. به اساس این برنامه تمامی کشتیهای حامل پناهجویان غیرقانونی به خاک استرالیا متوقف ودوباره به همان کشوری فرستاده میشود که از همانجا راهی استرالیا شده بود. وزیر مهاجرت استرالیا میگوید از زمانی که این برنامه روی دست گرفته شده است هیچ کشتی حامل پناهجو نتوانسته است که موفقانه وارد ابهای استرالیا شود. به اساس این برنامه همچنین پناهجویانی که حتی وارد استرالیا هم شوند، دستگیر شده وسپس دوباره به کشور اولی شان اخراج خواهند شد.

حکومت استرالیا میگوید که تمامی این برنامه ها را به خاطر حفاظت از جان از پناهجویان وجلوگیری از ورود پناهجویان غیر قانونی به خاک این کشور روی دست گرفته است. سفرغیرقانونی به استرالیا یکی از خطرناک ترین شیوه های پناه گزینی در سطح جهان به شمار میرود زیرا پناهجویان با استفاده از کشتیهای کهنه وفرسوده که ازسوی قاچاقبران انسان تهیه میشود، راه های دشواری را طی میکنند تا به استرالیا برسند. در اکثر مواقع قاچاقبران برای اینکه پولهای زیادی را بدست اورد، چندین برابر ظرفیت های شان پناهجو حمل میکنند که این مسئله کشتیهای کهنه قاچاقبران را در مقابل باد وباران به شدت اسیب پذیر میسازد.

طی ده سال گذشته ده ها بار افتاده است که کشتیهای حامل پناهجویان در مسیر استرالیا با تمامی سرنشینان ان در اب غرق شده است. به اساس معلومات که در دیتابیس دانشگاه مانش به ثبت رسیده تقریبا 1500 پناهجو که عمدتا افغانی اند از سال 2000 میلادی تااکنون هنگام سفر به استرالیا به دلیل غیر استندر بودن کشتیها جانهایشانرا از دست داده اند. این امار نهایی نبوده  ممکن است تعداد تلفات به مراتب بیشتر ازین باشد.  تداووم اینگونه رویدادها حکومت استرالیا را ناگزیر کرد که پالیسی های سختگیرانه تری را در قبال پناهجویان غیرقانونی روی دست گیرد. حکومت استرالیا همچنین پناهجویان را تشویق میکند که بجای اینکه تلاش کنند به صورت غیرقانونی وارد ابهای استرالیا شود، راه های قانونی را در پیش گیرد که هزینه بردار نیست وهم مصئون وکاملا بدون خطر میباشد. اینکشور پناهجویان را تشویق میکند که اگر در صدد دریافت پناهنده گی در استرالیا میباشد از طریق کمیشنری سازمان ملل متحد در امور پناهجویان اقدام کند. اقدام از طریق کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهجویان تنها گزینه ی است که پناهجویان میتوانند در کشورهای مهاجر پذیر اقامت دایمی دریافت کنند.

تصمیم حکومت استرالیا برای اخراج پناهجویان غیر قانونی ازین کشور میتواند جدی ترین هشدار برای کسانی باشند که هنوزهم تلاش میکنند به صورت غیرقانونی وارد ابهای استرالیا شوند. هرچند هنوز قاچاقبران انسان تلاش میکنند که پناهجویان را متقاعد سازد تا مبالغ هنگفت را به انان بپردازد و رهسپارابهای استرالیا شوند اما به نظر میرسد که دیگر دروازه های استرالیا بروی پناهجویان غیرقانونی به کلی مسدود شده است. سختگیریهای حکومت استرالیا در قبال پناهجویان غیرقانونی طی ده ماه گذشته اکنون این فرضیه را به اثبات رسانده است که دیگر عصر طلایی پناهجویی در استرالیا از طریق ابها به پایان رسیده است.

دیدگاه شما