صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۹ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

محدودیت های تازه حکومت استرالیا علیه پناهجویان

-

محدودیت های تازه حکومت استرالیا علیه پناهجویان

حکومت استرالیا یکبار دیگرپالیسی اش را در قبال پناهجویان تغییر داده است. اسکات موریسیون وزیر مهاجرت استرالیا میگوید که کشورش پس ازین انعده از پناهجویانی را که درنیمه دوم سال جاری در دفتر سازمان ملل متحد در اندونیزیا به مقصد مهاجرت به استرالیا ثبت نام کرده اند  واجد شرایط پناهنده گی در استرالیا نمیداند. اسکات موریسیون وزیر مهاجرت استرالیا روز سه شنبه هفته جاری از یک تغییر جدی در پالیسی مهاجرت این کشور خبرداد. وزیر مهاجرت استرالیا اعلام کرد که پس ازین انعده از پناهجویانی که از اول ماه جولای سال جاری در دفتر کمنیشنری عالی سازمان ملل متحد در اندونیزیا به مقصد پناه گزینی در استرالیا ثبت نام کرده اند، واجد شرایط پناه جویی درین کشور شناخته نمیشوند.

وزیر مهاجرت استرالیا تاکید کرد که این تغییرات بخش از کارهای حکومت استرالیا   برای وضع محدودیت بالای قاچاقبران انسان در منطقه میباشد که هنوز هم تلاش میکنند مردم را تشویق کنند که به صورت غیر قانونی راهی استرالیا شوند. اقای موریسیون گفت با وجود که طی ده ماه گذشته قاچاقبران انسان موفق نشده اند که هیچ پناهجویی را بصورت غیر قانونی به استرالیا بفرستد،‌اما هنوز هم انان مردم را تشویق میکنند که غیرقانونی به اندونیزیا امده تا از طریق سازمان ملل متحد در استرالیا پناهنده گی دریافت کنند. اقای موریسیون همچنین گفت هدف ازین پالیسی این است تا تراکم پناهجویان در اندونیزیا کاهش یابد وازسویی دیگر پناهجویان تلاش نکنند که از برخی کشورها به عنوان معبر برای رسیدن به مقاصد دلخواه شان استفاده کنند.

وزیر مهاجرت استرالیا همچنین گفت  انعده از پناهجویان که قبل از ماه جولای از طریق سازمان ملل متحد در اندونیزیا راجستر شده اند،‌ در استرالیا اسکان مجدد خواهند شد اما این پروسه به دلیل تراکم پناهجویان ممکن است خیلی طولانی باشد.حکومت استرالیا طی یک سال گذشته راه های این کشور را بروی پناهجویانی که تلاش میکنند غیرقانونی وارد این کشور شوند به کلی مسدود نموده است اما بر عکس ویزا های بشردوستانه اش را برای متقاضیان پناهنده گی در استرالیا افزایش داده است.

قرار است در سال دوهزار وچهارده الی دوهزار پانزده بیش از سیزده هزار ویزای بشردوستانه ازسوی حکومت استرالیا در اختیار متقاضایان پناهنده گیکه  درین کشور که واجد شرایط باشند قرار گیرد. هرچند این بار اول نیست که حکومت استرالیا بروی پناهجویان که تلاش میکنند بصورت غیرقانونی وارد این کشور شوند محدودیت وضع میکنند اما این بار اول است که این کشور به یک سلسله اقدامات منطقه ی برای وضع محدودیت بالای قاچاقبران که هنوز برای انتقال پناهجویان به صورت غیرقانونی در استرالیا تلاش میکنند دست میزنند. این محدودیت تنها پناهجویان را شامل نمیشود بلکه در حقیقت این محدودیت بالای قاچاقبران وضع میشود که هنوزهم تلاش میکنند پناهجویان را تشویق کنند که دست به اقدامات غیرقانونی برای ورود به استرالیا بزنند.

اندونیزیاطی سیزده سال گذشته یکی از مهم ترین معبر برای پناهجویانی بوده است که قصد داشته به صورت غیر قانونی به استرالیا بروند. هم اکنون هزاران پناهجو که عمدتا افغانی هستند در اندونیزیا به سر میبرند ومنتظرند که در اولین فرصت به استرالیا بروند. پس ازانکه حکومت استرالیا به رهبری تونی ابوت قاطعانه تصمیم گرفت که مسیر ابی استرالیا را به کلی مسدود کند قاچاقبران انسان که عمدتا در اندونیزیا مستقر هستند شکست سنگینی را متحمل شدند.اکنون یک سال از اتخاذ پالیسیهای سختگیرانه حکومت استرالیا علیه پناهجویان غیرقانونی میگذرد،‌هیچ قاچاقبری نتوانسته اند که به صورت موفقانه پناهجویان به استرالیا انتقال دهد.

قاچاقبران انسان که مطمئن شدند دیگر نمیتوانند پناهجویان را به استرالیا انتقال دهند ناگزیر شدند راه های بدیلی را جستجو کنند. انان اکنون تلاشهای بی سابقه ی را براه انداخته اند تا مردم را تشویق کنند که به اندونیزیا رفته وسپس در کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور مهاجرین ثبت نام کرده ومنتظر بمانند تا حکومت استرالیا انان را بپذیرند. این مسئله باعث تراکم بی سابقه پناهجویان در اندونیزیا شده اند. ازسویی هم حکومت استرالیا معتقد است کسانی که به تشویق قاچاقبران انسان راهی استرالیا میشوند،‌پناهجویان واقعی نبوده وبه همین دلیل مستحق حمایت این کشور شناخته نمیشوند. تصمیم جدید حکومت استرالیا میتواند ضربه سنگینی هم برای قاچاقبران وهم برای کسانی محسوب شود که به تشویق انان راهی استرالیا میشوند. تونی ابوت نخست وزیر استرالیا طی یک سال گذشته به صورت قاطعانه برای جلوگیری از ورود پناهجویان غیرقانونی به ابهای این کشور مبارزه کرده است به همین دلیل طی یک سال گذشته هیچ کشتی حامل پناهجویان نتوانسته است که به صورت غیرقانونی وارد ابهای استرالیا شوند.

اقای ابوت همچنین به مردم استرالیا وعده داده است که به روند پناهجویی غیرقانونی درین کشور پایان خواهد داد. عمده ترین دلیلی که حکومت استرالیا را وادار کرد تا به روند پناهجویی غیرقانونی درین کشور پایان دهد، افزایش امار تلفات پناهجویان در مسیر استرالیا بود. گزارشها حاکیست که طی سیزده سال گذشته حدود پانزده صد تن از پناهجویان در مسیر استرالیا جانهایشانرا از دست داده اند. این تعداد پناهجویان که عمدتا افغانی بودند در اثر غرق شدن کشتیهای حامل شان در اب جانهایشانرا از دست داده اند. حکومت استرالیا قاچاقبران انسان را مسئول تلفات پناهجویان در مسیر استرالیا میدانند زیرا به باور حکومت استرالیا پناهجویان در اثر نیرنگ قاچاقبران راهی استرالیا میشوند وانان از خطرات که انان را در ابهای استرالیا تهدید میکنند کاملا بیبخبرند. پالیسیهای سختگیرانه حکومت استرالیا بروی قاچاقبران اسان وپناهجویان غیرقانونی با حمایت قاطع مردم استرالیا نیز روبرو شده است.

مردم استرالیا نمیخواهند که هیچ کسی به خاطر رسیدن به استرالیا جانهایشانرا از دست بدهند. هرچند طرح های حکومت استرالیا برای توقف روند پناهجویی غیرقانونی درین کشور بعضا انتقادات سازمان ملل متحد نیز روبرو شده است اما حکومت استرالیا همچینان مصمم است که پالیسیهای شانرا در خصوص پناهجویان بدون انعطاف پذیری عملی کند. یکی از طرحهای حکومت استرالیا علیه پناهجویان که همواره از سوی نهادهای مدافع حقوق بشر وسازمان ملل متحد مورد انتقاد بوده است نگهداری پناهجویان در کمپهای است که ازسوی حکومت استرالیا در خارج ازین کشور ایجاد شده است.

این کمپها در کشورهای نارو وپاپوا گینه نو موقعیت دارد. هم اکنون صدها پناهجو که طی سالهای گذشته تلاش کرده اند به صورت غیرقانونی وارد استرالیا شوند،‌درین کمپها نگهداری میشوند. وضعیت پناهجویان درین کمپها رضایت بخش نیست. عدم دسترسی پناهجویان به امکانات بهداشتی ،‌ ارتباطی واموزشی و طولانی بودن روند پروسس درخواست های پناهجویان از عمده ترین مشکلاتی است که پناهجویانی درکمپ های خارج از استرالیا از ان رنج میبرند وسازمان ملل متحد نیز بار بار به انها اشاره نموده است. حکومت استرالیا میگوید پناهجویانی که درین کمپها نگهداری میشوند،‌دیگر چانس ان را ندارند که وارد استرالیا شوند بلکه انان در صورت که حتی مستحق پناهنده گی هم شناخته شوند،‌برای همیشه درین کشورها مسکن گزین خواهند شد.

دیدگاه شما