صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۶ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

دروازه های بسته استرالیا به روی پناهجویان

-

دروازه های بسته استرالیا به روی پناهجویان

عملیات حفاظت ازمرزهای استرالیا(OSB) Operation Sovereign Borders

یکی از موثرترین برنامه های که ازسوی تونی ابوت برای توقف کشتیهای حامل پناهجویان غیرقانونی به استرالیا روی دست گرفته شد، برنامه OBS  یا برنامه عملیات حفاظت از مرزهای استرالیا بود.  OSB برنامه ایست که بخاطر حفاظت از مرزهای استرالیابه منظور جلوگیری از ورود کشتیهای حامل پناهجویان غیرقانونی از سوی نیروهای دفاعی استرالیا به راه انداخته شده است. رهبری این عملیات را جنرال انگس کمپیل به عهده دارد. این برنامه به ابتکار تونی ابوت نخست وزیر استرالیا راه اندازی شده و درست بتاریخ نزده ماه سیپتامبر سال 2013 میلادی عملی شد. به اساس این برنامه هرکشتی حامل پناهجویان غیرقانونی که قصد ورود به استرالیا را داشته باشند قبل از انکه وارد ابهای استرالیا شود متوقف و دوباره به همان کشوری فرستاده میشود که از انجا عازم استرالیا شده بود. این برنامه یکی از جدی ترین اقدام حکومت استرالیا برای توقف پناهجویان غیرقانونی به این کشور به شمار میرود. گفته میشود که نیروهای بحری استرالیا با تمام امکانات نظامی شان موظف هستند که این عملیات را عملی کنند. مجریان این برنامه با امکانات سنگین نظامی سعی میکنند که تمامی کشتیهای مشکوک را قبل از ورود به استرالیا متوقف نمایند.

از اغاز این برنامه که شانزده ماه میگذرد. مقامات حکومت استرالیا میگویند که طی این مدت در انتقال پناهجویان به صورت غیرقانونی به استرالیا نود درصد کاهش به عمل امده است. همچنین طی این مدت هیچ پناهجویی در مسیر استرالیا جانهای شانرا از دست نداده اند. این کاهش در امار ورود پناهجویان غیرقانونی به استرالیا یک کاهش بی سابقه را نشان میدهد. این در حالیست که در 2013 دستکم چهارصد ویک عملیه قاچاق انسان به استرالیا صورت گرفته بود که دستکم بیست وشش هزار وپنجصدوچهل وسه نفر درین مراحل به استرالیا به صورت غیرقانونی منتقل شده بودند. به  اساس امارها در زمان حکومت جولیا گیلارد بیش  از پنجاه هزار پناهجوبه صورت غیرقانونی وتوسط هشتصد کشتی به استرالیا وارد شدند.

از اغاز این برنامه تا اکنون دستکم پانزده کشتی با 429 پناهجوی غیرقانونی در مرزهای ابی استرالیا متوقف و دوباره به کشوری برگردانده شده است که از ان جا وارد استرالیا شده بود. در سال 2014 میلادی تنها یک کشتی با مهاجرین غیرقانونی موفق شده است که به استرالیا برسد که تمامی سرنشینان ان به کمپ نارو منتقل شده اند.

استرالیا یکی از بزرگترین کشورهای مهاجر پذیر در سطح جهان به شمار میرود.  جنرال کمپیل میگوید که این کشوربعد از جنگ جهانی دوم تا اکنون هشتصد هزار مهاجر را پذیرفته است. این کشور در صدد است که روند مهاجرت به این کشور را قانونمند سازد برای همین این کشور راه ابی  اش را بروی پناهجویان غیرقانونی به کلی مسدود شده است.

راهی ندارد، استرالیا وطن شما نخواهد شد

حکومت استرالیا میگوید که هزینه های هنگفتی را به مصرف رسانده است تا از ورود پناهجویان غیرقانونی به خاک این کشور جلوگیری کند. اگاهی دهی به مردم از طریق رسانه ها در مورد پیامدهای مهاجرتهای غیرقانونی نیز بخش از برنامه های استرالیا بوده است. همزمان با اغاز عملیات حفاظت ازمرزهای استرالیا این کشور تبلیغات وسیعی را نیز از طریق رسانه های ملی وبین المللی منظور اگاهی دهی به مردم در مورد تصامیم این کشور به هدف جلوگیری از ورود پناهجویان غیرقانونی به این کشور روی دست گرفت.

با اینهم اخیرا شایعاتی در میام مردم زبان به زبان میشود که گویا حکومت استرالیا میخواهد بار دیگر در مورد پالیسی اش در قبال پناهجویان باز نگری نموده و از خود درین مورد انعطاف پذیری نشان دهد. هرچند منابع اصلی این شایعات مشخص نیست اما انچه معلوم است این است که اینگونه شایعات همواره ازسوی قاچاقبران انسان راه اندازی شده است. در همین حال حکومت استرالیا در واکنش به این گونه تبلیغات گفته است که این شایعات هرگز واقعیت ندارد واسترالیا قاطعانه به عملیات جلوگیری از ورود پناهجویان به استرالیا ادامه خواهد داد. پیتر داتن وزیر مهاجرت وسرحدات استرالیا گفته است که این سیاست توانسته است که از مرگ پناهجویان جلوگیری کند به همین دلیل ، حکومت همچینان از ین پالیسی حمایت خواهد کرد.

پالیسی های تونی در قبال پناهجویان غیرقانونی در میان مردم استرالیا طرفدارانی زیادی دارند زیرا مردم استرالیا به لحاظ بشردوستانه نمیخواهند که پناهجویان بخاطر رسیدن به استرالیا جانهایشانرا از دست دهند. ازسویی هم این پالیسی اقای ابوت با انتقاداتی نیز همراه بوده است. سازمانهای مدافع حقوق بشر از حکومت استرالیا انتقاد میکنند. این سازمانها بیشتر از وضعیت پناهجویان که در کمپ ها نگهداری میشوند ابراز نگرانی میکنند. اخیرا  کمیسیون حقوق بشر استرالیا از وضعیت کودکان در کمپهای نگهداری پناهجویان در ین کشور شدیدا انتقاد کرد. در گزارش کمیسیون حقوق بشر استرالیا که به پارلمان استرالیا ارائه شد امده است که هیچ توجیهی برای نگهداری کودکان درکمپ های استرالیا وجود ندارد ونگهداری اجباری وطولانی مدت کودکان درین کمپها نقض حقوق بشر است. این گزارش طی مدت ده ما از یازده مرکز نگهداری پناهجویان تهیه شده است. درین گزارش امده است که کودکانی پناهجویانی که در کمپهای استرالیا نگهداری میشوند بدلیل شرایط نامناسب که درکمپها حاکم است عمدتا دچار مشکلات روحی وجسمی شده اند. درین گزارش مشخص شده است که دستکم دوصدوسی وسه کودک مورد خشونت قرار گرفته ، یکصدوبیست وهشت کودک دست به خود ازاری زده و بیست وهفت کودک دیگر نیز از خودن غذا خود داری کرده اند. درین گزارش همچنین امده است که در حال حاضر دستکم سی وپنج درصد از کودکانی که در کمپ های نگهداری پناهجویان در استرالیا هستند از مشکلات روحی روانی رنج میبرند.

در همین حال حکومت استرالیا این گزارش را  رد کرده است. تونی نخست وزیر استرالیا گفته است که این گزارش حقیقت ندارد وتنها به خاطر  اختشاش ازهان عامه اماده شده است. اقای ابوت کمیسیون حقوق بشر استرالیا را مورد انتقاد قرار داده وگفته است در هنگامی که صدها پناهجو در مسیر استرالیا در دریا غرق میشد، چرا این کمیسیون از خود هیچ واکنشی نشان نداد.

با انهم سفر به استرالیا به صورت غیرقانونی خانوادهای زیادی را طی سیزده سال گذشته در افغانستان عزا دار نموده است. امار دقیقی از تلفات پناهجویان افغان در مسیر استرالیا در دست نیست اما این یک حقیقت تلخ است که صدها تن از شهروندان افغانستان نیز طی سیزده سال گذشته هنگام سفر به استرالیا جانهایشانرا از دست داده ویاهم لادرک شده اند. استرالیا طی سیزده سال گذشته یکی از پرطرفدار ترین مقصد برای پناهجویان افغان بوده است اما متاسفانه پناهجویان افغان همواره تلاش کرده اند که مسیر استرالیا را به صورت قاچاقی بپیمایند. در حقیقت میتوان گفت که پناهجوین افغان نیز طی سیزده سال گذشته قربانی برنامه های شوم قاچاقبران انسان شده اند.

پناهجویانی که به صورت غیر قانونی وارد استرالیا میشوند سرنوشت غم انگیزی  دارند. انان سختی های فراوانی را تحمل میکنند وپولهای هنگفتی را به مصرف میرسانند تا خودشانرا به ابهای استرالیا برسانند. بارها اتفاق افتاده است که کشتیهای حامل پناهجویان در مسیر استرالیا غرق شده و پناهجویان با اروزهای رسیدن به استرالیا طعمه نهنگان شده اند.

دیدگاه شما