صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۹ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

مشکلات روانی دامنگیر پناهجویان در استرالیا

-

مشکلات روانی دامنگیر پناهجویان در استرالیا

طي سيزده سال گذشته ده ها هزار تن از جوانان کشور با قبول مشکلات فروان خود شانرا به استراليا رسانده و در انجا پناهنده شده اند. انان ده ها هزار دالر را به مصرف رسانده و سرنوشت شانرا به دست قاچاقبران سپرده اند تا به استراليا برسند. بسياري از انان تا وقتي که به استراليا  نرفته اين کشور را بهشت اروزهاي شان تصور ميکنند وفکر ميکنند که استراليا يعني پايان بدبختيها وسراغاز همه خوشبختيها. بهمين دليل طي سيزده سال گذشته هزاران نفر از شهروندان افغانستان پولهاي فراواني را به مصرف رسانده و دربسا موارد تمام دار وندار شانرا در افغانستان به فروش رسانده اند تا خود را به استراليا برسانند بي خبر از اينکه برخلاف تصور شان با ورود به استراليا انبوه از مشکلات تازه دامنگير انان خواهد شد.

رسيدن به استراليا کار ساده ي نيست. قاچاقبران انسان به منطور بدست منفعت مادي هرچه بيشتر شماري زيادي از پناهجويان را با استفاده از کشتيهاي کهنه وفرسوده راهي استراليا ميکنند. اين کشتيهاي که در مقابل باد و طوفان به شدت اسيب پذيراند بارها اتفاق افتاده است که در مسير استراليا غرق شده اند. طي سيزده سال گذشته دستکم پانزده صد پناهجو در مسير استراليا جانهاي شانرا از دست داده اند که صدها تن از انان افغاني بوده اند. ازسويي هم اناني که شانس با انان يار بوده وخودشانرا به استراليا رسانده اند نيز اکنون روزگاري خوشي ندارند. انان به دليل تفاوت هاي فرهنگي که ميان افغانستان واستراليا وجود دارند از مشکلات فرواني رنج ميبرند. ازسويي هم اخيرا حکومت استراليا پاليسي اش را در قبال پناهجويان به صورت بي سابقه ي است تغيير داده است. اين کشور تمامي پناهجوياني را که تلاش ميکنند به صورت غيرقانوني راهي اين کشور شوند را قبل از رسيدن به ابهاي استراليا دستگير وانان را دوباره به همان کشوري ميفرستد که از انجا عازم استراليا شده بودند. حکومت استراليا به رهبري توني ابوت که اواخر سال 2013 ميلادي  قدرت را در استراليا بدست گرفت سختگيريهاي بي سابقه ي را به منظور جلوگيري از ورود پناهجويان غيرقانوني به اين کشور به اجرا گذاشت. عمليات حفاظت از مرزهاي استراليا،‌ فرستادن پناهجويان به کمپهاي نارو ومانوس ،‌ و اخراج اجباري پناهجويان غيرقانوني از عمده ترين برنامه هاي بود که توني ابوت روي دست گرفت. توني ابوت تعهد کرده بود که هيچ پناهجويي را که تلاش کند به صورت قاچاقي وارد استراليا شوند را نخواهد پذيرفت. به اساس پاليسي توني ابوت انعده پناهجوياني که به کمپ هاي نارو  ومانوس فرستاده ميشوند نيز حتي اگر مستحق پناهنده گي هم شناخته شوند چانس ورود به کشور استراليا را نخواهند داشت. ماه گذشته حکومت پاپوا گينه نو که کمپ مانوس در ان موقعيت دارد اعلام کرد که درخواست هاي پناهنده گي صدها پناهجو نهايي شده است. اين کشور گفت که از ميان پنجصدو بيست ونه کيس پناهجويان که نهايي شده تنها يکصدوبيست ونه تن ازانان مستحق پناهنده گي شناخته شده و چهارصد تن ديگر نيز دوباره به کشورهاي اصلي شان اخراج خواهند شد. نخست وزير پاپواگينه نو گفت انعهده پناهجوياني که مستحق پناهنده گي شناخته شده اند پس ازين ميتوانند که در جامعه گينه نو به صورت ازادانه زنده گي نمايند.  اينها مشکلاتي که پناهجويان تا زماني که مراحل پناهنده گي شان تکميل نشده با ان دست درگريبانند اما مشکلات اصلي زماني شروع ميشود که اين مراحل با موفقيت به پايان ميرسد.

زماني که يک پناهجو با موفقيت مراحل در خواست پناهنده گي اش تکميل ميشود و اجازه اقامت در استراليا را بدست مياورد اينبار با مشکلات تازه ي ديگر روبرو ميشوند که به مراتب کشنده تر از مشکلاتي که پناهجويان به خاطر رسيدن به استراليا ان را پشت سر گذشتانده اند.

تفاوت هاي فرهنگي :

يکي از جدي ترين مشکلي که پناهجويان پس ازورود موفقانه به استراليا با ان روبرو ميشوند،‌تفاوتهاي فرهنگي است. حقيقت اين است که جامعه افغانستان با جامعه استراليا به دليل فرهنگي تفاوت هاي فراوان وجود دارد که در بسياري موارد حتي اين تفاوت ها در تضاد با فرهنگ افغاني ما قرار ميگيرد. اينگونه تفاوت ها براي کساني که يک عمر در افغانستان زنده گي کرده در بسياري از موارد نه تنها قابل قبول نيست بلکه به شدت آزار دهنده نيز هست. شهروندان افغاني وقتي ميبينند که ارزشهاي فرهنگي شان در مقابل فرهنگ کشور ميزبان هر روز رنگ ميبازد و نابود ميشود رنج ميبرند و ازينکه نميتوانند براي حفظ ارزشهاي فرهنگي شان کارموثري انجام دهند همه روزه عذاب وجدان ميکشند. تفاوتهاي زباني يکي ديگر از مسائيلي است که پناهجويان پس از ورود به استراليا با ان روبرو ميشوند. انان وقتي ميبينند که زبان مادري شان ديگر در جامعه جديد هيچ کار بردي ندارد و برعکس هر روز رو به فراموشي ميرود فوق العاده رنج ميکشند ومايوس ميشوند.

دوري از سرزمين ابايي و اقوام اقارب‌،‌دغدغه ي تربيت فرزندان و اينده انان،‌ نيز از عمده ترين مشکلاتي است که پناهجويان پس از ورود موفقانه به استراليا با ان روبرو ميشوند. تراکم مشکلات ازين دست بالاي ازهان پناهجويان سرانجام پناهجويان را به درد سرهاي تازه مبتلا ميسازد که در نهايت سبب مشکلاتي وتشوشات رواني براي انان ميشود.  مشکلات رواني براي پناهجويان يک امر شايع به شمار ميرود. بدون شک ميتوان گفت تمامي پناهجوياني افغاني که در حال حاضر در استراليا به سر ميبرند از مشکلات رواني رنج ميبرند. گزارشها حاکيست که تعدادي از پناهجويان به دليل شدت مشکلات رواني حتي دست به خود کشي زده اند. هرچند امار دقيقي در مورد خودکشي پناهجويان به دليل مشکلات رواني در دست نيست اما پناهجوياني که در کمپ هاي نارو مانوس زنده گي ميکنند به دليل شدت مشکلات رواني بارها تلاش کرده اند که دست به خود ازاري و خود کشي بزنند که محافظان کمپها مانع ازين کار شده اند. مشکلات رواني نه تنها که پناهجويان بزرگسال را رنج ميدهد بلکه کودکان پناهجويان نيز ازين مشکل به شدت رنج ميبرند. اوايل سال جاري کميسيون حقوق بشر استراليا از وضعيت کودکان در کمپهاي نگهداري پناهجويان در ين کشور شديدا انتقاد کرد. اين کميسيون با انتشار گزارشي که يک کاپي ان به پارلمان استراليا فرستاده شد گفته شده بود که هيچ توجيهي براي نگهداري کودکان درکمپ هاي استراليا وجود ندارد ونگهداري اجباري وطولاني مدت کودکان درين کمپها نقض حقوق بشر است. درين گزارش امده بود که دستکم دوصدوسي وسه کودک مورد خشونت قرار گرفته ، يکصدوبيست وهشت کودک دست به خود ازاري زده و بيست وهفت کودک ديگر نيز از خودن غذا خود داري کرده اند. درين گزارش تصريح شده بود که دستکم سي وپنج درصد از کودکاني که در کمپ هاي نگهداري پناهجويان در استراليا هستند از مشکلات روحي رواني رنج ميبرند. گرچند حکومت استراليا در ان وقت اين گزارش را رد کرده بود اما حقيقت اين است که مشکلاتي رواني بخش از زنده گي روز مره پناهجويان در استراليا شده است که هيچ کس نميتواند از ان انکار کند.

 

دیدگاه شما