صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۷ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

استرالیا،‌ رهبری تازه و سیاست کهنه در قبال پناهجویان (قسمت اول)

-

استرالیا،‌ رهبری تازه و سیاست کهنه در قبال پناهجویان (قسمت اول)

حکومت استراليا طي هفته هاي اخير دستخوش تغييرات گسترده بود. به اساس اين تغييرات توني ابوت از سمت حزب ليبرال وسپس از سمت نخست وزيري استراليا کنار زده شد. کابينه اقاي ابوت نيز با رفتن او از هم پاشيد و کابينه جديد به رهبري مالکوم ترنبول شکل گرفت. اقاي ترنبول تنها دو  وزير کابينه توني ابوت را به سمت هاي شان باقي گذاشت و بقيه اعضاي کابينه را از نو معرفي نمود. در کابينه اقاي ترنبول تنها پيتر داتن وزير مهاجرت وسرحدات و جولي بيشاب وزير خارجه به سمت هاي شان باقي ماندند وبقيه کابينه توني ابوت مانند وي از صحنه قدرت در استراليا حذف شدند. مالکوم ترنبول بتاريخ 15 ماه سپتيمبر به عنوان چهارمين نخست وزير اين کشور در دو سال گذشته سوگند خورد. او وعده داده که اقتصاد کشور را شکوفا کند و کاستيهاي را که در زمان توني ابوت رخ داده جبران کند.  مالکوم ترنبول 60 ساله از سوي برخي از چهره‌هاي ارشد حزب راستگراي ليبرال مانند جولي بيشاپ، وزير خارجه استراليا، حمايت مي‌شد. آقاي ترنبول که در سال 2008 هم به مدت يک سال سابقه رهبري حزب را داشت، از سال‌ها پيش رقيب جدي توني ابوت محسوب مي‌شد و معتقد بود که آقاي ابوت قادر نيست اقتصاد کشور را به خوبي هدايت کند. او هنگام اداي سوگند در پارلمان استراليا گفت: «اکنون در يکي از هيجان‌انگيزترين دوره‌هاي تاريخ استراليا زندگي مي‌کنيم. او گفت: «اگر آقاي ابوت رهبر حزب بماند، دولت ائتلافي در انتخابات بعدي شکست خواهد خورد.»

قبل از مالکوم ترنبول توني ابوت نخست وزير استراليا بود. وي دوسال قبل به عنوان نخست وزير استراليا انتخاب شد اما سرانجام از سوي رقيب ديرينه و هم حزبي اش از سمتش کنار زده شد. سياست هاي توني ابوت اخيرا با موجي بي سابقه ي از انتقادات در استراليا روبرو شده بود. مالکوم ترنبول هفت قبل نيز توني ابوت را به چالش کشيد وتوانست در انتخابات درون حزبي بر اقاي ابوت غالب شود اما وي در ان يک بار ديگر به توني فرصت داد تا سياست هاي خود اصلاح کند. بتاريخ 14 سپتمبر بارديگر اقاي ابوت از سوي مالکوم ترنبول به چالش کشيده شد. اينبار اقاي مالکوم در انتخابات درون حزبي اش توانست 54 راي بدست اورد که نسبت به توني ابوت ده راي بيشتر داشت. 

اکنون مالکوم ترنبول براي دوسال ديگر در سمت نخست وزيري استراليا خواهد بود سمتي که قبل از او در اختيار توني ابوت بود. مالکوم ترنبول در شرايطي به کرسي نخست وزيري استراليا تکيه زده است که بحران پناهجويان به اوج خود رسيده است. بدون شک يکي از مسائل جدي که اکنون نخست وزير جديد استراليا با ان روبرو خواهد بود مسئله پناهجويان خواهد بود.  استراليا که تا دو سال قبل خود يکي پر طرف دارترين مقصد براي پناهجويان بود طي دوسال گذشته در نتيجه اتخاذ پاليسيهاي سختگيرانه توني ابوت از هجوم پناهجويان بدور ماند. هرچند امروز ديگر ابهاي استراليا شاهد حضور کشتيهاي حامل پناهجويان غيرقانوني نيست اما مسئله مهاجرت غيرقانوني به استراليا هنوزيکي از جدي ترين بحثهاي سياسي درين کشور به شمار ميرود. توني ابوت با شعار جلوگيري از ورود پناهجويان غيرقانوني به استراليا به انتخابات رفت توانست پيروزيهاي چشمگيري را بدست اورد. وي پس از انکه در انتخابات برنده شد در اولين روزهاي کاري اش براي عملي نمودن وعده هاي انتخاباتي اش در مورد جلوگيري از ورود پناهجويان غيرقانوني به خاک استراليا دست به کار شد. اقاي ابوت چندين راهکار را به منظور توقف کشتيهاي حامل پناهجويان غيرقانوني به ابهاي استراليا روي دست گرفت:

- فرستادن پناهجويان به کمپ هاي خارج از خاک استراليا: فرستادن پناهجويان غيرقانوني به کمپ هاي خارج از خاک استراليا نخستين بار توسط کوين راد نخست وزير سابق استراليا به اجرا گذاشته شد وسپس جوليا گيلارد ان را ادامه داد. کمپ نارو ومانوس که در حال حاضر در انجا هزاران پناهجوي غيرقانوني نگهداري ميشوند در زمان حاکميت کوين راد پايه گذاري شد. هرچند در دوران نخست وزيري کوين راد وجوليا گيلارد اين برنامه چندان موفقيت اميز نبود اما توني ابوت با اندک تغييراتي که درين برنامه بوجود اورد ان را به يکي از موثر ترين برنامه ها براي توقف روند پناهجويان غيرقانوني درين کشور تبديل کرد. توني  ابوت وقتي به قدرت رسيد اعلام کرد انعده پناهجوياني که در کمپ هاي نارو و مانوس فرستاده ميشوند ديگر هرگز چانس ورود به خاک استراليا را نخواهند داشت. حکومت توني ابوت همچنين گفت اين عده پناهجويان حتي اگر مستحق پناهنده گي هم شناخته شوند در کشور استراليا اسکان مجدد نخواهند بلکه براي هميشه در کشور نارو يا پاپوا گينه نو که کمپ مانوس در ان موقعيت دارد،‌مسکن گزين خواهند شد. طبق اين برنامه تا اکنون ده ها پناهجوي که در خواست پناهنده گي انان در کمپ مانوس تکميل شده به جامعه پاپوا گينه نو اسکان مجدد شده اند. هرچند اين پناهجويان هرگز از زنده گي در کشور کوجک پاپواگينه نو راضي نيستند اما ظاهرا انان چاره ي ديگري ندارند.

- اخراج اجباري پناهجويان غير مستحق : طبق اين برنامه انعده پناهجوياني که قبل از امدن توني ابوت به عرصه قدرت به صورت غير قانوني وارد ابهاي استراليا شده اما دوسيه هاي انان تکميل نشده بودند در صورت که مستحق پناهنده گي درين کشور شناخته نميشدند،‌ دوباره به کشور اصلي شان بدون در نظر  داشت شرايط ان کشور  فرستاده ميشدند. به اساس اين برنامه تا اکنون ده ها پناهجو که مستحق پناهنده گي در استراليا شناخته نشده اند،‌ازين کشور به صورت اجباري اخراج شده و به کشور اصلي شان باز گردانده شده اند. دزين ميان دو شهروند افغاني نيز که در خواست هاي پناهنده گي انان در استراليا رد شده بودند،‌ازين کشور اخراج و به افغانستان باز گردانده شدند. بيشترين پناهجوياني که طبق اين برنامه از استراليا اخراج شدند شهروندان سريلانکا بودند.

- عمليات حفاظت از مرزهاي استراليا: اين برنامه يکي از موثر ترين برنامه هاي بود که از سوي توني ابوت براي جلوگيري از ورود پناهجويان غير قانوني به خاک استراليا به اجرا گذاشته شد. عمليات حفاظت از مرزهاي استراليا برنامه ايست که بخاطر حفاظت از مرزهاي استراليابه منظور جلوگيري از ورود کشتيهاي حامل پناهجويان غيرقانوني از سوي نيروهاي دفاعي استراليا به راه انداخته شده است. رهبري اين عمليات را در حال حاضر  جنرال اندروباترل به عهده دارد. اين برنامه درست به تاريخ نزده ماه سيپتامبر سال 2013 ميلادي عملي شد. به اساس اين برنامه هرکشتي حامل پناهجويان غيرقانوني که قصد ورود به استراليا را داشته باشند قبل از انکه وارد ابهاي استراليا شود متوقف و دوباره به همان کشوري فرستاده ميشود که از انجا عازم استراليا شده بود. اين برنامه يکي از جدي ترين اقدام حکومت استراليا براي توقف پناهجويان غيرقانوني به اين کشور به شمار ميرود. گفته ميشود که نيروهاي بحري استراليا با تمام امکانات نظامي شان موظف هستند که اين عمليات را عملي کنند. مجريان اين برنامه با امکانات سنگين نظامي سعي ميکنند که تمامي کشتيهاي مشکوک را قبل از ورود به استراليا متوقف نمايند.

دیدگاه شما