صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۹ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

پناهجویان و زنده گی در کمپهای مرگ (قسمت دوم)

-

پناهجویان و زنده گی در کمپهای مرگ (قسمت دوم)

وضعيت نا مناسب پناهجويان در کمپهاي استراليا طي سالهاي اخير با اعتراضات گسترده در سطح جهاني نيز روبرو شده است. نهادهاي مدافع حقوق بشر و حقوق پناهچويان بارها طي سالهاي گذشته از حکومت استراليا خواسته است که وضعيت زنده گي پناهجويان را در داخل کمپها بهبود بخشد. اوايل سال جاري حتي کميسيون حقوق بشر استراليا نيز از وضعيت پناهجويان در کمپهاي استراليا به شدت انتقاد کرد. اين کميسيون با انتقاد شديد از حکومت استراليا  با نشر گزارشي گفت که کودکان در کمپهاي که ازسوي حکومت استراليا ساخته شده اند در وضعيت بدي بسر ميبرندو انان حتي با مشکلات روحي رواني روبرو شده اند. 

در گزارش کميسيون حقوق بشر استراليا که  به پارلمان اين کشور نيز ارائه شد امده بود  که هيچ توجيهي براي نگهداري کودکان درکمپ هاي استراليا وجود ندارد ونگهداري اجباري وطولاني مدت کودکان درين کمپها نقض حقوق بشر است. اين گزارش طي مدت ده ما از يازده مرکز نگهداري پناهجويان تهيه شده بود. درين گزارش امده بود که کودکاني پناهجوياني که در کمپهاي استراليا نگهداري ميشوند بدليل شرايط نامناسب که درکمپها حاکم است عمدتا دچار مشکلات روحي وجسمي شده اند. درين گزارش مشخص شده بود که دستکم دوصدوسي وسه کودک مورد خشونت قرار گرفته ، يکصدوبيست وهشت کودک دست به خود ازاري زده و بيست وهفت کودک ديگر نيز از خودن غذا خود داري کرده اند. درين گزارش همچنين امده بود که دستکم سي وپنج درصد از کودکاني که در کمپ هاي نگهداري پناهجويان در استراليا هستند از مشکلات روحي رواني رنج ميبرند. حکومت استراليا اين گزارش را بموقع رد کرده بود.

سازمان عفو بين الملل نيز بارها در مورد وضعيت پناهجويان در کمپهاي استراليا ابراز نگراني کرده است. اين سازمان بارها با انتشار گزارشهاي رسمي در مورد وضعيت زنده گي پناهجويان از حکومت استراليا خواسته که روند بررسي درخواست هاي پناهجويان را تسريع بخشد.

از سويي هم در تازه ترين مورد بيش از صد کشور جهان نسبت به پاليسي مهاجرتي استراليا در يک نشست رسمي اعتراض کردند.  به گزارش روزنامه گاردين درين نشست اشتراک کننده  ها که از صد وده کشور جهان حضور داشتند نسبت به پاليسي حکومت استراليا در قبال پناهجويان و اوضاع کمپهاي نگهداري پناهجويان شديدا ابراز نگراني کردند. نماينده کشور اندونيزيا درين نشست از حکومت استراليا خواست تا تضمين کند که موضوع پناهندگان و پناهجويان، مطابق با اصول کشور اندونيزيا  و مقررات حقوق بشري در استراليا حل و فصل شود.  درين نشست هند خواستار آن شد که استراليا قوانين بازداشت اجباري خود را بازنگري کند و مطمئن شود که پناهجويان به کشوري بازگردانده نمي شوند که در آن پيگرد خواهند شد. تاکيد کشور ترکيه نيز درين نشست اين بود که استراليا  بايد فورا اخراج پناهجويان به کشور سوم را متوقف کند.

با اين همه حکومت استراليا هرچند برخي از انتقادات را نسبت به وضعيت موجود در کمپهاي پناهجويان وارد ميداند اما با انهم حکومت اين کشور ميگويد که تلاشهاي را بخاطر بهبود وضعيت کمپها روي دست ميگرد ولي در کل پاليسي اين کشور در قبال پناهجويان تغيير نا پذير است. توني ابوت نخست وزير قبلي استراليا به تازه گي اعلام کرده است که حتي کشورهاي اروپايي نيز با الگو پذيري از استراليا ميتواند مرزهاي خود را به روي پناهجويان غيرقانوني مسدود کند. توني ابوت که خود طراح سختگيرترين پاليسي عليه پناهجويان غيرقانوني بود گفت که اگر کشورهاي اروپايي با پناهجويان مدارا کنند هرگز موفق نخواهند شد که از ورود سيل اساي پناهجويان به اروپا جلوگيري کنند. هرچند کشورهاي اروپايي که اين روزها با بحران پناهجويان  به شدت دست درگريبان است تا اکنون به اين پيشنهاد توني ابوت واکنشي نشان نداده است اما اقاي ابوت تاکيد ميکند که اتخاذ پاليسي نظير انچه در استراليا روي دست گرفته شد تنها راهي است که ميتواند به بحران پناهجويان در اروپا پايان دهد.

مالکوم ترنبول نخست وزير کنوني استراليا نيز معتقد است که سياست هاي توني ابوت در قبال پناهجويان غيرقانوني يکي از موثرترين شيوه ها براي جلوگيري از ورود پناهجويان غيرقانوني به اين کشور بوده است. وي پس از انکه به عنوان نخست وزير استراليا سوگند ياد کرد تعهد سپرد که به هيچ صورت در قبال پناهجويان غيرقانوني انعطاف پذيري نشان نخواهد داد.

گذشته از ينها اين کشور حتي در صدد است که کشورهاي ديگري را در اسيا ترغيب کند که پناهجوياني را که در کمپهاي استراليا به سر ميبرند درکشورهاي شان بپذيرند. به تازه گي اين کشور پيشنهادي را به فليپين ارائه کرد و ازين کشور خواست که به تعدادي محدودي از پناهجوياني که در حال حاضر در کمپهاي استراليا به سر ميبرند را بپذيرد. هرچند حکومت فليپين اين پيشنهاد را  نپذيرفته است اما مقامات استرالياندابراز  اميدواري کرده ا که به اين ترتيب بتوانند کمپهاي که مملوست از پناهجويان را به مرور زماني خالي کنند.

اين کشور همچنين به تازه گي قرقيزستان را در ليست کشورهاي اسکان مجدد مهاجران غيرقانوني و پناهندگان کشورهاي مختلف از جمله  افغانستان قرار داد. اوايل هفته گذشته دولت استراليا اعلام کرد قرقيزستان نيز مانند فيليپين و کامبوج در ليست کشورهايي است که کانبرا براي انتقال مهاجران غيرقانوني در نظر گرفته، اما مذاکراتي با بيشکک انجام نداده است.

رسانه هاي استراليايي نيز گزارش کرده اند که کشورهاي آسياي ميانه در فهرست استراليا براي انتقال پناهجويان هزاره افغانستان  که در حال حاضر در کمپ هاي نارو و مانوس نگهداري مي شوند، در نظر گرفته شده اند. تمام مشکلات داخل کمپها ازيک طرف و پاليسي سختگيرانه حکومت استراليا در قبال پناهجويان از سوي ديگر باعث شده است که پناهجويان راهي به جز خودکشي در پيش رو نداشته باشند.

اين در حاليست که پناهجوياني که در حال حاضر در کمپهاي استراليا به سر ميبرند روزگاري به هدف يافتن زنده گي بهتر و رسيدن به شهرهاي ارزوهاي شان رخت سفر بسته بودند اما روزگار سرنوشت انان را به کمپهاي رقم زد که در بسا موارد راهي به جز خودکشي براي انان باقي نمانده است. پناهجوياني که دارو ندار شانرا فروخته و هيچ چيزي در افغانستان براي شان باقي نگذاشته اکنون نه راه برگشت دارند و نه هم ميتوانند که در کمپهاي که محل زنده گي نيست تاب بياورند. به نظر ميرسد اگر وضعيت به همين صورت ادامه يابد در اينده هاي نه چندان دور گراف خودکشي پناهجويان در کمپهاي استراليا به صورت بي سابقه ي بالا خواهد رفت.

دیدگاه شما