صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۰ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

ترفندهای تازه قاچاقبران برای انتقال پناهجویان به استرالیا

-

ترفندهای تازه قاچاقبران برای انتقال پناهجویان به استرالیا

استراليا طي سالهاي اخير يکي از محبوب ترين مقصد براي پناهجويان بوده است. پناهجويان از کشورهاي مختلف نظير افغانستان،‌پاکستان،‌ايران،‌بنگله ديش،‌سريلانکا، عراق و سوريه طي سالهاي اخير گروه گروه خود شانرا به استراليا رسانده اند. افغانها در حال حاضر يکي از بزرگترين گروه هاي پناهجويان را در استراليا تشکيل ميدهند که عمدتا طي پانزنده سال گذشته به اين کشور رفته اند. هم اکنون هزاران تن از شهروندان افغستان در شهرهاي مختلف استراليا زنده گي ميکنند که بسياري از انان فاميلهاي شانرا نيز با خود برده اند. آمار دقيق پناهجوياني که دستکم از سال 2000 به بعد به استراليا رسيده اند معلوم نيست اما گفته ميتوانيم که ده ها هزار پناهجو طي اين مدت وارد استراليا شانده اند. حقيقت اين است که اکثراين پناهجويان مهاجر واقعي نبوده و حتي بسياري انان تصميم رفتن به استراليا نداشته اند اما در نتيجه تبليغات گسترده قاچاقبران انسان تصميم گرفته اند که کشورهاي اصلي شانرا ترک کرده و کشوري ديگري را براي زنده گي شان بر گزينند. ماه گذشته ميلادي پيتر داتن وزير مهاجرت وسرحدات استراليا اعلام کرد که در خواست پناهنده گي حدود هشتاد در صد از پناهجوياني که در کمپ هاي اين کشور بسر ميبرند رد شده است به اين معني که انان پناهجويان واقعي نبوده بلکه کساني بوده اند که صرف خواسته اند براي شان کشور ديگر انتخاب کنند. اين مسئله نشان ميدهد که اکثر کساني که طي پانزده سال گذشته به استراليا رفته اند به دليل مجبوريت نه بلکه به اين دليل بوده است که کشور استراليا را نسبت به کشور خود شان ترجيح داده اند. حکومت استراليا ميگويد که در گذشته حتي پناهجوياني که به صورت غير قانوني وارد استراليا شده بودند نيز در اين کشور پذيرفته شده اند اما با امدن حکومت به رهبري توني ابوت تمام تلاشها بر اين بوده است که به پناهجوياني که به صورت غيرقانوني وارد استراليا ميشوند پناهنده گي داده نشود.

ورود سيل اساي پناهجويان به استراليا طي سالهاي گذشته به يک شغل پر در امد براي قاچاقبران انسان تبديل شده بود. قاچاقبران انسان با استفاده از مجبوريت هاي پناهجويان انان را در بدل پولهاي هنگفتي با استفاده از کشتيهاي کهنه و فرسوده از طريق ابهاي طوفان خيز به استراليا ميفرستادند که تعدادي زيادي از پناهجويان قبل از رسيدن به استراليا در اب غرق ميشدند.

اما پس از انکه در نتيجه اتخاذ تدابير سختگيرانه از سوي حکومت استراليا  راه هاي استراليا بروي پناهجويان غيرقانوني مسدود شد قاچاقبران انسان در واقع شغل شانرا از دست دادند. طي دوسال گذشته که راه هاي استراليا بروي پناهجويان غيرقانوني مسدود شده است،‌قاچاقبران انسان سخت تلاش ميکنند که با استفاده از ترفندهاي گوناگون بار ديگر جان پناهجويان را به خطر انداخته و انان را از راه هاي غيرقانوني به استراليا بفرستند. ماه گذشته ميلادي حکومت استراليا اعلام کرد که قاچاقبران انسان درتلاش بوده اند تا با استفاده از رخصتيهاي کريسمس پناهجويان را به استراليا انتقال دهند که حکومت استراليا در اسرع وقت ازين تصميم قاچاقبران اگاهي يافته و برنامه هاي انان را برهم زده است. اين در حاليست که پيش ازين نيز بارها قاچاقبران انسان شايعات گوناگوني را براه انداخته بودند تا بتوانند پناهجويان را فريب داده و پولهاي انان را بدست اورند.  پس از انکه مالکوم ترنبل به عنوان نخست وزير استراليا سوگند ياد کرد قاچاقبران انسان شايعات مختلفي را براه انداختند که گويا مالکوم ترنبل با تغيير در سياست هاي استراليا پاليسي مهاجرتي اين کشور را نيز تغيير خواهد داد. قاچاقبران با استفاده ازين ترفند سعي ميکردند که يکبار ديگر پناهجويان را تشويق کنند که راهي استراليا شوند. اين ترفند نيز راه بجايي نبرد و مالکوم ترنبل در همان اغازين روزهاي کاري اش پس از انکه اگاهي يافت که قاچاقبران ميخواهد از تغييرات در سطح رهبري استراليا سوء استفاده کنند، رسما اعلام کرد که پاليسي حکومت استراليا در قبال پناهجويان غير قانوني هرگز تغيير نخواهد کرد. اقاي ترنبل اعلام کرد که هرچند با رفتن توني ابوت برنامه هاي وي نيز در بسا موارد اصلاح خواهد شد اما وي تاکيد کرد که پاليسي حکومت استراليا در قبال پناهجويان غير قانوني همان است که از سوي توني ابوت اساس گذاري شده بود.

يکي از داغ ترين شايعات که در طول سال جاري ازسوي قاچاقبران انسان بارها درميان تبليغ شده بود،‌اين بود که حکومت استراليا با پايان سال 2015 ميلادي در پاليسي مهاجرتي خود نيز تجديد نظر خواهد کرد. قاچاقبران انسان سعي ميکرذند در ميان مردم تبليغ کنند که پاليسي سختگيرانه حکومت استراليا براي سالهاي طولاني قابل تطبيق نيست و اين کشور سرانجام به اين پاليسي پايان خواهد داد. انان به پايان سال 2015 ميلادي چشم اميد دوخته بودند و تلاش داشتند که پناهجويان را وادار کنند که براي پايان سال 2015 و اغاز سال 2016 ميلادي اماده سفر به استراليا باشند.  اما تداووم سختگيريهاي حکومت استراليا عليه مهاجرتهاي غيرقانوني تمامي نقشه هاي قاچاقبران انسان را نقش براب کرد. همزمان با اغاز سال نو ميلادي حکومت استراليا اعلام کرد که از تمامي نقشه هاي قاچاقبران انسان اگاهي يافته و به همين اساس تدابير خود را براي جلوگيري از ورود پناهجويان غيرقانوني به ابهاي استراليا چندين برابر کرده است. جنرال اندرو باترل فرمانده عمليات حفاظت ازمرزهاي استراليا گفت که نيروهاي تحت امر وي پس از انکه اگاهي يافتند که قاچاقبران ميخواهند با استفاده از رخصتيهاي کريسمس پناهجويان را به صورت گسترده به استراليا انتقال دهند،‌تدابير شانرا به صورت بي سابقه ي افزايش داده و حتي در جريان رخصتيهاي کريسمس نيروهاي بحري استراليا که مسئوول حفاظت از مرزهاي استراليا هستند به صورت بيست و چهار ساعته در حال ماموريت خواهند بود.

حقيقت اين است که راه هاي استراليا بروي پناهجويان غيرقانوني در حال حاضر به کلي مسدود است و حکومت استراليا هيچ پلاني براي تغيير اين پاليسي روي دست ندارد. حکومت استراليا همچينان مصمم است که با تداووم اين راهکار ديگر براي هميشه با بحران پناهجويان غيرقانوني درين کشور خدا حافظي کند. استراليا دوسال پي در پي است که شاهد ورود پناهجويان غيرقانوني به اين کشور نيست.  هرچند بحران پناهجويان به يک مسئله جدي در سطح بين المللي تبديل شده است اما حکومت استراليا توانسته است که به تنهايي اين بحران را مهار کند. طي دوسال گذشته هيچ کشتي حامل پناهجويان غيرقانوني موفق نشده است که وارد استراليا شود. به همين ترتيب امار تلفات پناهجويان در مسير استراليا نيز به صفر تقرب نموده است. اين در حاليست که طي سال گذشته ميلادي صدها پناهجو هنگام سفر به کشورهاي اروپايي جانهايشانرا از دست داده اند.  حکومت استراليا پيشتر به کشورهاي اروپاييز نيز پيشنهاد کرده بود که اين کشورها اگر ميخواهند از ورود پناهجويان غيرقانوني جلوگيري کنند بايد پاليسي استراليا را براي شان سرمشق قرار دهند.

دیدگاه شما