صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۳۱ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

سرنوشت سیاه کودکان پناهجویان در کمپهای استرالیا

-

سرنوشت سیاه کودکان پناهجویان در کمپهای استرالیا

مسئله کودکان پناهجويان در کمپهاي استراليا يکبارد ديگر در رسانه ها جهاني خبر ساز شده ست. حکومت استراليا به تازه گي اعلام کرده است که دستکم هفتاد و دو کودک را بار ديگر به کمپ نارو منتقل خواهد کرد.  اکثر اين کودکان کساني هستند که قبل از بدنيا امدن مادران شان از کمپ نارو به دليل عدم امکانات صحي در استراليا منتقل شده اند و اکنون که اين کودکان در استراليا به دنيا امده و چند صباحي از عمر شان را سپري کرده اند حکومت استراليا ميخواهد انان راه همراه با مادران شان يکبار ديگر به کمپ نارو منتقل کنند. جايي که قرار است اين کودکان به انجا منتقل شوند براي زنده گي کودکان اصلا مناسب نيست. به اساس گزارشها کودکاني که در کمپ نارو زنده گي کرده اند انواع و اقسام خشونت حتي تجاوز و ازار جنسي را نيز تجربه کرده اند. بسياري از کودکان که روزگاري را در کمپ نارو گذرانده اند از مشکلات روحي و رواني شديدا رنج ميبرند. بعضي از کودکان به دليل رفتارهاي خشونت اميزي را که در کمپهاي استراليا تجربه کرده اند حتي در برخي موارد تلاش کرده اند دست به خودکشي ويا هم خود آزاري بزنند. اکنون که حکومت استراليا تصميم گرفته است بار ديگر ده ها کودک پناهجو به کمپ نارو منتقل کنند يکبار ديگر گراني هاي مدافعين حقوق بشر نسبت به سرنوشت که در کمپ نارو در انتظار اين کودکان است افزايش يافته است. بدنبال اعلام خبر تصميم استراليا مبني بر انتقال کودکان پناهجو به کمپ نارو دستکم نه صد عضو جامعه اکادميک استراليا با نوشتن يک نامه طولاني از نخست وزير استراليا خواسته اند که درين تصميم تجديد نظر کنند. انان تاکيد کرده اند که بايد نه تنها از انتقال اين کودکان به کمپ نارو جلوگيري شود بلکه تمامي کودکان که در کمپهاي استراليا به سر ميبرند نيز بيدرنگ ازاد شوند. ديويد اساک يک متخصص سوء  تغذي که زماني به عنوان مشاور در کمپ نارو کار کرده است ميگويد وي هنوز نسبت به انچه که در کمپ نارو ديده است شوکه ميباشد.  امار دقيقي از کودکاني که در حال حاضر در کمپهاي استراليا به سر ميبرند در دست نيست اما سال گذشته کميسيون حقوق بشر استراليا اعلام کرد که حدود 1000 کودک در بازداشت به سر ميبرند که از اين تعداد بيش از 400 نفر در جزيره کريسمس و بيش از 10 نفر در جزيره نائورو انتظار ميکشند. گزارشها همچنين نشان ميدهد که تنها در سال 2013 ميلادي 128 مورد خودآزاري کودکان در بازداشتگاه هاي استراليا به ثبت رسيده است. 
نهادهاي مدافع حقوق بشر همواره از حکومت استراليا خواسته اند که فضاي کمپها را براي کودکان مساعد سازد اما اين حرفها تا اکنون راه به جايي نبرده است. نهادهاي مدافع حقوق بشر بارها از حکومت استراليا به دليل انچه نقض حقوق کودکان در کمپهاي نگهداري پناهجويان خوانده شده انتقاد کرده است. اوايل سال گذشته ميلادي کميسيون حقوق بشر استراليا رسما اعلام کرد که کودکان در کمپهاي استراليا در وضعيت مناسب به سر نميبرند. اين کميسيون با انتشار گزارش رسمي اعلام کرد که اکثر کودکاني که در کمپهاي استراليا هستند از مشکلات روحي و رواني رنج ميبرند که در دراز مدت اين مسئله براي انان پيامدهاي ناگواري را در پي خواهد داشت.
کودکان قربانياني هستند که نا خواسته سرنوشت شان به کمپهاي استراليا رقم خورده است. کودکاني که از کشورهاي نظير افغانستان،پاکستان،ايران،بنگله ديش،سريلانکا و عراق همراه با خانواده هاي شان به اميد يافتن زنده گي بهتر ومصئون تر راهي استراليا شده اما روزگار سرنوشت انان را به جزاير دور افتاده مانند نائورو و مانوس رقم زده است. هرچند اين کودکان در داخل کمپها نيز با خانواده هاي شان يکجا زنده گي ميکنند اما کمپهاي که از سوي حکومت استراليا براي پناهجويان در نظر گرفته شده است نه تنها مکان مناسب براي کودکان و زنان که حتي براي پناهجويان نيز نيست. 
حکومت استراليا به دليل فضاي نامناسب براي پناهجوياني که در کمپهاي اين کشور نگهداري ميشود همواره مورد انتقاد بوده است. نهادهاي مدافع حقوق بشر و حقوق پناهجويان همواره تاکيد کرده اند که وضعيت در کمپهاي استراليا براي پناهجويان بخصوص کودکان به لحاظ رفاهي و بهداشتي اصلا مناسب نيست. اين سازمان همواره از حکومت استراليا خواسته اندکه وضعيت موجود در کمپها را براي پناهجويان بهبود بخشيده و کودکان پناهجو را از کمپها ازاد نمايند. اما حکومت استراليا نه تنها تغييراتي در کمپها بوجود نياورده بلکه هرگونه انتقاد را درين خصوص رد کرده است. 
عدم دسترسي به امکانات صحي، عدم دسترسي خدمات رفاهي، عدم دسترسي به مکانهاي اموزشي و طولاني بودن روند پروسس درخواست هاي پناهجويان از عمده ترين مشکلاتي که تمامي پناهجويان به خصوص کودکان در کمپهاي استراليا از ان رنج ميبرند. بسياري از پناهجويان سالهاست که درکمپهاي استراليا به سر ميبرند که نه تنها درخواست هاي پناهنده گي انان تکميل نشده بلکه هنوز از سرنوشت انان نيز خبري در دست نيست.
هرچند دوسال ميشود که دروازه هاي استراليا بروي پناهجويان غيرقانوني به کلي مسدود شده است و انتظار ميرفت که حکومت استراليا طي اين مدت سرنوشت تمامي پناهجوياني را که در کمپها به سر ميبرند روشن سازد اما متاسفانه هنوز شماري زيادي از پناهجويان در کمپهاي استراليا همچينان در بلاتکليفي بسرميبرند. پيتر داتن وزير مهاجرت وسرحدات استراليا در ماه ديسامبر 2015 ميلادي به پارلمان اين کشور گفت که درخواست هاي اکثر پناهجوياني که در کمپهاي اين کشور بسر ميبرند نهايي شده و به زودي سرنوشت تمامي اين پناهجويان روشن خواهد شد. حکومت استراليا هشدار داده است که انعده پناهجوياني که مستحق پناهنده گي نباشند پس از پايان بررسيها دوباره به کشور اصلي شان باز گردانده خواهند شد و حتي کساني که مستحق پناهنده گي هم شناخته شوند چانس ورود به استراليا را نخواهند داشت بلکه براي هميشه در کشورهاي نارو و مانوس مسکن گزين خواهند شد. حکومت استراليا سه سال قبل پاليسي خود را در قبال پناهجويان به صورت بي سابقه ي تغيير داد که به اساس ان تمامي پناهجوياني که بصورت غيرقانوني وبا استفاده از کشتي وارد استراليا ميشدند دوبار ه از استراليا اخراج ميشدند. هم اکنون يک گروه از نيروهاي بحري استراليا مسئووليت حفاظت از مرزهاي ابي اين کشور را به منظور جلوگيري از ورود پناهجويان غيرقانوني به عهده دارند. اين گروه مطابق برنامه ي موسوم به عمليات حفاظت از مرزهاي استراليا تمامي کشتيهاي حامل پناهجويان غيرقانوني را قبل از ورود به ابهاي استراليا متوقف و دوباره به همان کشوري ميفرستد که از انجا عازم استراليا شده بودند. از زمان اغاز اين برنامه در 2013 ميلادي تا اکنون هيچ کشتي حامل پناهجويان غيرقانوني موفق نشده است که وارد ابهاي استراليا شود.

دیدگاه شما