صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۷ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

پناهجويان و آينده مبهم در استراليا

-

پناهجويان و آينده مبهم در استراليا

رسيدن به استراليا براي پناهجويان طي سالهاي گذشته يک روياي طلايي بوده است. ده ها هزار پناهجو از نقاط مختلف جهان دستکم طي يک ونيم دهه گذشته با تحمل مشکلات فراوان وصرف پولهاي هنگف خودشانرا به استراليا رساندند. صدها تن نيز در مسير استراليا قبل از آنکه به خاک اين کشور پا بگذارند در ابها غرق شده و ارزوهاي رسيدن به استراليا را با خود به اعماق ابها بردند. هرچند در اغاز سالهاي 2000 ميلادي تعدادي از پناهجويان با رسيدن به استراليا به ارزوهاي شان نيز رسيدند و زنده گي را که سالها در ارزوي ان بودند در استراليا اغاز کردند. با گذشت هرسال و سرازير شدن سيل از پناهجويان به استراليا و همچنين افزايش مرگ و مير پناهجويان در مسير استراليا شرايط پناهنده گي درين کشور نيز به تدريج پيچيده تر شد. با وجود پيچيده تر شدن شرايط پناهنده گي در استراليا سيل از مهاجرت ها به استراليا همچينان ادامه يافت تا انکه در فاصله ميان سالهاي 2008 تا 2012 به اوج خود رسيد. پناهجويان درين سالها بدون در نظر داشت مشکلات پناهنده گي در استراليا عمدتا تحت تبليغات قاچاقبران انسان سيل اسا به طرف استراليا سرازير شدند. تراکم درخواست هاي پناهنده گي پناهجويان کار بررسي اين درخواست ها را براي حکومت استراليا نيز دشوار ساخت. به تازه گي معلومات از داخل استراليا به بيرون درز کرده است که نشان ميدهد که درخواست هاي ده ها هزار پناهجو تا اکنون بدون بررسي باقي مانده و سرنوشت اين پناهجويان تا اکنون در هاله ي از ابهام قرار دارد. حکومت استراليا نيز تائيد کرده است که ده ها هزار پناهجو که طي سالهاي گذشته در استراليا در خواست پناهنده گي داده اند همچينان در بي سرنوشتي به سر ميبرند. پيتر داتن وزير مهاجرت وسرحدات استراليا ميگويد که از مجموع سي هزار در خواست پناهنده گي که از دوران حکومت حزب کارگر باقي مانده بود،تا اکنون فقط به درخواست پناهنده گي  حدود دوهزار انان رسيده گي صورت گرفته است.
عدم رسيده گي بموقع به درخواست پناهنده گي پناهجويان در استراليا همواره از سوي پناهجويان و نهادهاي مدافع از حقوق پناهجويان مورد انتقاد بوده است. پيش ازين بارها پناهجويان که در کمپهاي استراليا به سر ميبرند از عدم رسيده گي به موقع به درخواست هاي پناهنده گي شان شکايت کرده بودند اما اين بار اول است که يک مقام مسئول حکومت استراليا تائيد ميکند که ده ها هزار پناهجو که از سال 2008 ميلادي به بعد وارد استراليا شده اند در بي سرنوشتي به سر ميبرند. پيتر داتن وزير مهاجرت وسرحدات استراليا ميگويد که از مجموع سي هزار پناهجويي که در زمان حاکميت حزب گارگر به استراليا امده بودند تنها درخواست پناهنده گي 1700 تن از انان نهايي شده که تعداد زياد انان يا به صورت  اجباري وياهم به صورت داوطلبانه به کشورهاي شان باز گشته اند اما بيش از بيست و هشت هزار پناهجوي ديگر همچينان در بي سرنوشتي بسر ميبرند. پيتر داتن حزب کارگر را مسئوول طولاني شدن روند بررسي درخواست پناهجويان عنوان کرد و گفت ممکن يک دهه طول بکشد تا اين مسئله نهايي شود.
پيتر داتن وزير مهاجرت وسرحدات استراليا گفت همانطوري که سروسامان دادن به مشکلات اقتصادي استراليا که ازسوي حزب کارگر به ما به ميراث رسيده نياز به يک دهه وقت دارد،ممکن است مسئله بررسي درخواست هاي پناهجوياني نيز به يک دهه وقت ضرورت داشته باشد.
به اساس گزارشها در حال حاضر حدود بيست وشش هزار پناهجو که در خواست هاي پناهنده گي انان نهايي نشده با استفاده از بريجنگ ويزا در استراليا زنده گي ميکنند. گرچند اين پناهجويان ميتوانند که در جامعه استراليا  آزادانه زنده گي کرده و از حق کار نيز برخوردارند اما در نهايت تا اکنون مشخص نيست که انان در اينده در استراليا ماندگار خواهند شد وياهم به کشورهاي اصلي شان بازگردانده خواهند شد. حتي اگر اين پناهجويان مستحق پناهنده گي هم شناخته شوند سالها طول خواهد کشيد تا سرنوشت مشخص شود. کابوس اخراج اجباري نيز تا زماني همراه اين پناهجويان خواهد بود که سرنوشت انان مشخص شود. به احتمال زياد شماري زيادي ازين پناهجويان با خطر اخراج اجباري روبرو خواهند بود. هرچند حکومت فعلي استراليا به رهبري مالکوم ترنبل هيچگونه تقصيري را در رابطه با طولاني شدن روند پناهنده گي اين پناهجويان نميپذيرد اما برخي از سناتوران هوادار حزب کارگر حکومت اقاي ترنبل را به کند کاري در رابطه با سرنوشت اين پناهجويان متهم کرده است. با توجه به اينکه طي دو سال گذشته  روند مهاجرت هاي غيرقانوني به استراليا به کلي متوقف شده است انتظار ميرفت که به زودي درخواست تمامي پناهجوياني که از سالهاي گذشته باقي مانده بودند تکميل شده و سرنوشت تمامي پناهجوياني چه انانکه در جامعه استراليا زنده گي ميکنند وچه انانکه در کمپها به سر ميبرند مشخص ميشد اما به نظر ميرسد که اين روند به شدت طولاني خواهد بود. با اينهم هنوز قاچاقبران انسان در اندونيزيا تلاش ميکنند که پناهجويان را ترغيب کنند تا به صورت غيرقانوني راهي استراليا شوند. گزارشها حاکيست که قاچاقبران انسان در اندونيزيا و ماليزيا اين روزها به شدت تلاش ميکنند تا به پناهجويان به غلط بفهمانند که با پايان دوران حکومت مالکوم ترنبل سياست استراليا در قبال پناهجويان نيز تغيير خواهد کرد. بايد ياد اورشد که اين تلاشها به هيچ صورت راه  به جايي نخواهد برد زيرا پاليسي استراليا در قبال پناهجويان غيرقانوني به اين زوديها قابل تغيير نيست و حتي حکومت استراليا نيز در حال حاضر نميتواند که به اين پاليسي تغيير بياورد زيرا پاليسي مهاجرتي بخصوص بخش برگرداندن کشتيهاي حامل پناهجويان به اندونيزيا به تائيد دادگاه عالي استراليا نيز رسيده است. دادگاه عالي استراليا اخيرا لايحه ي را تائيد کرده است که به اساس ان حکومت استراليا ميتواند تمامي کشتيهاي را که پناهجويان غيرقانوني را به استراليا انتقال ميدهد قبل از ورود به استراليا متوقف و انان را با سرنشينان انان به اندونيزيا باز گرداند. روند باز گرداندن کشتيهاي حامل پناهجويان به اندونيزيا دوسال قبل اغاز شد. از زمان اغاز اين برنامه تا اکنون دستکم بيست و هشت کشتي و با حدود هفتصد سرنشين قبل از انکه وارد ابهاي استراليا شوند از سوي نيروهاي بحري استراليا متوقف و دوباره به اندونيزيا باز گردانده شده است. هرچند پاليسي سختگيرانه حکومت استراليا عليه مهاجرتهاي غيرقانوني به اين کشور بارها از سوي نهادهاي مدافع حقوق بشر مورد انتقاد قرار گرفته است اما حکومت استراليا همواره اينگونه انتقادات را رد کرده و گفته است که برنامه هاي سختگيرانه اين کشور باعث شده است که از تلفات پناهجويان در مسير استراليا جلوگيري شود. به اساس گزارشها از سال 2008 تا سال 2013 دستکم 1200 پناهجو هنگام سفرهاي غيرقانوني به استراليا جانهاي شانرا از دست داده اند اما اين رقم از سال 2013 به بعد که حکومت استراليا پاليسي خود را در قبال پناهجويان تغيير داد به صفر تقرب نموده است.

دیدگاه شما