صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۰ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

انتخابات استرالیا و مسئله پناهجویان

-

انتخابات استرالیا و مسئله پناهجویان

همزمان با نزديک شدن انتخابات پارلماني استراليا شايعات درمورد برخورد حکومت بعدي اين کشور با پناهجويان نيز پر رنگ تر شده است. مسئله پناهجويان که در انتخابات دور قبلي استراليا يک مسئله تعيين کننده و سرنوشت ساز بود در انتخابات پيش رو نيز کماکان يک مسئله جدي باقي مانده است. ظاهرا هر دو حزب که براي کسب قدرت در استراليا با هم رقابت ميکنند روي مسئله پناهجويان به صورت جداگانه تاکيداتي داشته اند. از سويي هم قاچاقبران انسان که طي سه سال گذشته شغل پر در امد انتقال پناهجويان غيرقانوني به استراليا را از دست داده بودند يکبار ديگر تلاش ميکنند که توجه پناهجويان را به سوي استراليا جلب کنند. اخيرا شايعاتي از سوي قاچاقبران انسان براه انداخته شده بود که گويا اگر حزب کارگر در انتخابات استراليا پيروز شود بار ديگر به پناهجويان غيرقانوني به استراليا اجازه ورود خواهد داد. قاچاقبران انسان ميخواستند که با استفاده از همين ترفند از همين حالا پناهجويان را جذب کنند و انان را راهي استراليا کنند. موضع حزب ليبرال در قبال پناهجويان روشن است. سياست هاي اين حزب باعث شد که راه هاي استراليا بروي پناهجويان غيرقانوني به کلي مسدود شود. در زمان حاکميت اين حزب چه انکه توني ابوت نخست وزير بود و چه انکه مالکوم ترنبل،هيچ کشتي حامل پناهجويان غيرقانوني موفق نشده بود که وارد استراليا شود. همزمان با نزديک شدن انتخابات پارلماني بسياري از قاچاقبران انسان چون از رويکرد حزب ليبرال نا اميد شده اند،نا گزير دست به دامن حزب کارگر شده و شايعات راي مبني بر انعطاف پذيري اين حزب در قبال پناهجويان غيرقانوني به راه انداخته اند. هرچند حزب در اخرين دوري که قدرت را در استراليا در اختيار داشتند اجازه دادند که ده ها هزار پناهجو به صورت غيرقانوني وارد استراليا شوند. نرمش اين حزب در قبال پناهجويان غيرقانوني باعث شد که حزب ليبرال در انتخابات پيروز شود. اکنون به نظر ميرسد که حزب کارگر نيز از پاليسي مهاجرتي حزب ليبرال حمايت ميکند. پس از انکه شايعات در مورد تصميم حزب کارگر براي شکستن پاليسي سختگيرانه در قبال پناهجويان وارد رسانه ها شد، رهبري اين حزب نيز ناگزير مهر سکت را شکست و با صراحت اعلام کرد که اين شايعات حقيقت ندارد.
به گزارش خبرگزاري آسوشيتدپرس، روزنامه ديلي تلگراف اخيرا با انتشار مقاله اي از سياست هاي حزب کارگر انتقاد کرد ونوشت اين حزب آخرين باري که بر سر قدرت بود، به پناهجويان  ويزاي دايمي مي داد، اما حزب حاکم اين مقررات را تغيير داد وازسال 2014 صدور ويزاي سه ساله براي پناهندگان را آغاز کرد.
روزنامه ديلي تلگراف مدعي شد حزب کارگر اگر درانتخابات سراسري استراليا به پيروزي برسد، براي پناهندگان فرش قرمز پهن خواهد کرد.
‹بيل شورتن› رهبر حزب کارگر در واکنش به اين خبر در گفت و گو با خبرنگاران ضمن رد اين ادعا گفت که اين ادعاها يک شايعه بيش نيست و صريحا اعلام کرد که حزب کارگر نيز به شدت مخالف ورود پناهجويان غيرقانوني به خاک استرالياست.
وي تاکيد کرد حزب ليبرال سياست توقف قايق هاي پناهجويان را در پيش خواهد گرفت و اجازه نخواهد داد ‹قاچاقچيان انسان به کسب و کار خود بازگردند.›
ورود انبوه پناهجويان به استراليا در زمان حزب کارگر، يکي از موضوعات داغ در انتخابات سال 2013 بود که باعث سرنگوني دولت شد. اين حزب، اکنون مي گويد سياست سخت گيرانه دولت کنوني را عليه مهاجران ادامه خواهد داد و از جمله، از نيروهاي بحري استراليا راي جلوگيري از ورود کشتيهاي حامل پناهجويان غير قانوني به آب هاي استراليا استفاده خواهد کرد. 
حزب کارگر قول داده است که در صورت پيروزي درانتخابات، با نماينده عالي سازمان ملل در امور پناهندگان براي جا به جايي و اسکان مجدد پناهجويان از اين دو کشور اقيانوسيه اي رايزني کند. هرچند نه دولت و نه حزب کارگر حاضر نيستند پناهجويان يادشده به خاک استراليا وارد شوند.
در استراليا، حزب سبز که معمولا آراي کمتري دارد، وعده داده است سياست هاي دوستانه تري با پناهجويان داشته باشد.
به نظر ميرسد که هردو حزب استراليا که در حال حاضر براي بدست اوردن سمت نخست وزير استراليا در انتخابات با هم رقابت ميکنند روي يک مسئله باهم توافق نظر دارند و انهم اينکه ديگر اجازه هيچ پناهجويي به صورت غيرقانوني وارد استراليا شود. بنا گفته ميتوانيم که دروازه هاي بروي پناهجويان غيرقانوني همچينان مسدود باقي خواهد ماند. ازسويي مسئله باز گرداندن کشتيهاي حامل پناهجويان غيرقانوني به کشورهاي مبدا ازسوي استره محکمه استراليا نيز تصويب شده است  به اين معني که اکنون جلوگيري از ورود پناهجويان غيرقانوني به ابهاي استراليا به يک قانون تبديل شده است و حکومات استراليا بدون در نظر داشت گرايشهاي حزبي شان مکلف هستند که قوانين را تطبيق کنند. روي اين اصل نيز گفته ميتوانيم که حکومت بعدي استراليا نيز قادر نخواهد بود که در پاليسي مهاجرتي اين کشور تغييرات بياورد.
ازسويي ديگر هفته گذشته جنرال اندرو باترل فرمانده عمومي عمليات حفاظت از مرزهاي استراليا اعلام کرد که انتخابات اين کشور بالاي پاليسي مهاجرتي استراليا هيچ تاثيري نخواهد داشت. وي دريک پيام ويديويي از مردم خواست که به شايعاتي که از سوي قاچاقبران انسان در مورد پاليسي مهاجرتي استراليا پخش شده هيچ توجه نکند و پول شانرا به قاچاقبران انسان ندهند. اندرول باترل مسئوول عمليات حفاظت ازمرزهاي استرالياست. وي و نيروهاي تحت امر او وظيفه دارند که کشتيهاي حامل پناهجويان غيرقانوني را قبل از انکه وارد ابهاي استراليا شوند  متوقف و دوباره به همان کشوري باز گرداند که از انجا عازم استراليا شده بودند. اين برنامه سه سال قبل و به ابتکار توني ابوت نخست وزير وقت استراليا راه اندازي شده بود. از زمان اغاز اين برنامه که يکي از موفق ترين پروگرام ها براي جلوگيري از ورود پناهجويان غيرقانوني به استراليا به شمار ميرود هيچ کشتي حامل پناهجويان غيرقانوني موفق به ورود به ابهاي استراليان نشده اند. ازسويي از زمان راه اندازي اين برنامه هيچ پناهجويي در مسير استراليا جانش را از دست نداده است. اين در حاليست که قبل از سال 2013 دستکم پانزده صد تن از پناهجويان در مسير استراليا جانهايشانرا از دست داده بودند. حکومت استراليا ميگويد که حفظ جان پناهجويان در اولويت برنامه هاي انان قرار دارد و اينکه با اتخاذ اين برنامه هيچ پناهجويي در مسير استراليا جانهايشانرا از دست نداده اند،نشان ميدهد که پاليسي مهاجرتي استراليا موفق بوده است. انتخابات پارلماني استراليا به تاريخ دوم ماه جولاي برگزار ميشود. درين انتخابات مردم استراليا ميروند تا نماينده هاي شان را در پارلمان انتخاب کنند. پارلمان استراليا مشتکل از دومجلس سنا و عوام ميباشد. در اين انتخابات مردم استراليا  150 نماينده عضو مجلس عوام و 76 نماينده مجلس سنا، و نهايتا رهبر آينده اين کشور را تعيين خواهند کرد. رقابت اصلي درين انتخابات ميان حزب ليبرال و حزب کارگر استرالياست. مالکوم ترنبل نخست وزير کنوني استراليا وابسته به حزب ليبرال ها تلاش ميکند که سمت خود را در دور بعدي نيز حفظ کند اما بيل شارتن از حزب کارگر تلاش ميکند که درين انتخابات اقاي مالکوم ترنبل را به چالش کشيده و در نهايت سمت نخست وزيري استراليا را از ان خود کند.

دیدگاه شما