صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

سه شنبه ۲۹ حوت ۱۴۰۲

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

استراتژی نظامی امریکا درافغانستان تهاجمی می شود

-

استراتژی نظامی امریکا درافغانستان تهاجمی می شود

فرمانده ارشد امریکایی در خاور میانه، خواستار تهاجم بیشتر نیروهای افغان برای تحت فشار قرار دادن طالبان و سایر گروه های شورشی در ماه های آرامتر زمستان و حملات شدیدتر تهاجمی در بهار آینده شد. این بخشی از استراتژی امریکا است که امید می رود سبب تغییر در جنگی شود که وارد هفده همین سال اش شده است.
جنرال جوزیف وتیل، فرمانده مرکزی امریکا می گوید، ورود مربیان جدید امریکایی می تواند به شدت بخشیدن جنگ برضد شورشیان کمک کند. آنها در عملیات ها، با همکاران افغان شان از نزدیک کار خواهند کرد، آنهم در نزدیکی های خطوط نبرد که خطرات بیشتری دارد، اما وتیل می گوید، فرمانده هان امریکایی به همه امریکاییان و نیروهای متحد اطمینان می دهد که از آنها به اندازه کافی حفاظت صورت خواهد گرفت.
هدف این است که سربازان افغان عملیات نظامی شان را زودتر آغاز کنند تا اینکه دیر شود. جنرال وتیل در گفتگوی اخیر خود با اسوشیتید پرس گفت:"ایالات متحده امریکا خواستار تمرکز روی عملیات تهاجمی است و انتظار تلاش های بزرگتری را برای به دست گرفتن تصمیمات بهتر برای داخل شدن در فصل جنگ داریم." وی اضافه کرد:"نیروهای افغان باید همیشه فشارها بر دشمن را نگهدارند، تا دست بالاتری داشته باشند، به همان سرعت که ممکن است، بنا وقت ما به فصل جنگی وارد می شویم می توانیم ابتکار عمل را به دست گیریم."
استراتژی جدید ترامپ در قبال افغانستان، به ارتش امریکا صلاحیت می دهد حملات تهاجمی را برضد طالبان و گروه نوظهور داعش راه اندازی کنند. این استراتژی که در ماه اگست گذشته اعلام گردید، هدف آن پیدا کردن راه حل برای شکستن بن بست برای یکی از طولانی ترین جنگ های امریکا است. این پلان همچنان تقسیم بندی زمانی اداره اوباما برای خروج سربازان امریکایی از افغانستان را منحل می کند، اما شامل تغییرات چشمگیر نمی شود، آنهم در رویکردی که برای استقرار ثبات در افغانستان موفق نشده و همچنین نتوانست سبب از بین بردن گروه های شورشی شود که در داخل کشور دست به عملیات می زنند.
چنانچه سال 2018 میلادی آغاز شده، چنین به نظر می رسد که افغانستان در صدر اجندای برنامه های ترامپ قرار دارد. در روز اول سال جدید میلادی، رییس جمهور ترامپ پاکستان همسایه افغانستان را متهم به دروغ و فریب کرد، وی پاکستان را متهم کرد که رهبران امریکا را "احمق" فکر کرده و برای ستیزه جویان در خاک خویش لانه های امن ساخته است. این در حالیست که قسمت عمده استراتژی ترامپ در مورد افغانستان، بر تشویق پاکستان برای از بین بردن لانه های تروریستان و سایر جنگجویان در خاک این کشور متمرکز می باشد.
در پاسخ به اظهارات ترامپ پاکستان سفیر امریکا در این کشور را احضار کرد و گروهای اسلامی در شهرهای مختلف این کشور دست به تظاهرات زدند. نیکی هلی نماینده ترامپ در سازمان ملل متحد، روز سه شنبه گفت که واشنگتن 255 میلیون دالر کمک به اسلام آباد را متوقف کرد. وی گفت:" درعین زمانی که آنها (پاکستانی ها) با ما کار می کردند، به تروریستان که سربازان ما در افغانستان را مورد حمله قرار می دهند را در خاک خود پناه داده اند. این بازی غیر قابل قبول است."
ملیحه لودهی، سفیر پاکستان در سازمان ملل در پاسخ به این ادعاها گفت:" ما بیشترین فداکاری و همکاری را در جنگ برضد تروریسم بین المللی کرده ایم و عملیات های بزرگی را برضد تروریسم در هر نقطه از جهان انجام دادیم." وی علاوه نمود:" امریکا نباید بخاطر اشتباهات خود دیگران را سرزنش کند. ما می توانیم همکاری خود را مرور کنیم در صورتیکه از آن قدردانی نمی شود." در این سوی مرز یعنی افغانستان، واشنگتن تلاش دارد ارتش ملی پر قدرتی را بسازد.
جنرال وتیل گفت، قوای ایتلاف، قوای هوایی افغانستان را می سازد و سربازان امنیتی بیشتری را آموزش خواهد داد، بنا براین، نیروهای افغان جنگجویان بهتری خواهند شد. وی گفت:" زمانی که آنها برای جنگ آینده آماده می شوند، قادر خواهند بود قابلیت های موثر و بزرگی را ارایه بدهند."
برای بار نخست ارتش امریکا تعهد می کند ارتش را حمایت کند که بتواند با طالبان، القاعده، داعش و سایر گروه های تروریستی به سختی مقابله کند. همچنان رویکرد ترامپ نشان دهنده این موضوع است که فرستادن سربازان بیشتر به کشوری چون افغانستان این است که بتواند باعث تغییر در ضعیت شود. در حال حاضر، نزدیک به 16000 سرباز امریکایی در این کشور حضور دارند. بخش آموزش های ویژه که طوری زمان بندی شده که اوایل امسال به افغانستان فرستاده شوند.
رییس جمهور بارک اوباما که در سال 2009 به قدرت رسید، صلاحیت افزایش نیروهای امریکایی را به افغانستان صادر کرد، در این ایام شمار این سربازان به 100 هزار تن می رسید. هدف از این کار در آن زمان، سرنگونی طالبان، آموزش و توسعه نیروهای امنیتی افغان بود. پلان روی آوردن طالبان بر میز مذاکره نیز متمرکز بود که سبب پایان یافتن جنگ شود، اما زمان ریاست جمهوری بارک اوباما به پایان رسید.
این پلان موثر واقع نشد، اگرچه دارای چندین مشخصه بود به گونه مثال: اوباما، عملیات جنگی را در سال 2014خاتمه داد، عملیات های تهاجمی کاهش یافت و جدول معین برای خروج نیروهای امریکایی اعلام گردید. نیروهای ناتو و امریکایی دوباره به کشورهای شان بازگشتند، اما طالبان عملیات های متعددی انجام دادند و دوباره مناطقی را تحت تصرف خویش در آوردند. در حالی که در این زمان گروه بنام داعش ظهور کرد. درپایان ریاست جمهوری اوباما شمار سربازان امریکایی به بیش از 8000 هزار سرباز می رسید.
با افزایش نیروها در افغانستان ترامپ، به نحوی بر اساس تصمیم خود عمل کرد، وی صلاحیت های بیشتر به فرمانده هان و بدون داشتن یک جدول زمانی برای خروج سربازان امریکایی از افغانستان داد. سال پیشرو نخستین سال برای امتحان پالیسی جدید خواهد بود. طالبان در حال حاضر بخش بزرگ از کشور را زیر کنترول دارند. استرویدیس یکی از فرماندهان ارشد باز نشسته که برای ناتو از سال 2009 الی سال 2013 کار کرده می گوید که هدف نهایی در افغانستان باقیست: آن ترغیب طالبان به گفتگوهای صلح می باشد.
استرویدیس علاوه می کند:"چنین به نظر می رسد که نشانه های بهتری به چشم می خورد آن فکتور های جدیدی است که می توانند ما را به داشتن نتایج موفق نوید می دهد، به گفته وی این فکتورها شامل برداشتن محدودیت زمانی خروج سربازان امریکایی از افغانستان و خسته ساختن طالبان می باشد."
جنرال وتیل همچننین به این باور است که تلاشها در مسیر درست قرار دارند، زمانی که ارتش افغانستان فرماندهان کهنسال را با افسرهای جوان جایگزین می سازد. از سوی دیگر، استخدام به سرعت دوام دارد. اما، چنانکه زمستان فرا می رسد، نیروهای افغان باید به خوبی خویش را برای جنگ بزرگتر در بهار آینده آماده کنند. وی گوید:" ما مکررا در باره فصل های جنگی صحبت می کنیم، اما چنانکه می دانید جنگ هرگز به پایان نمی رسد."
منبع: اسوشیتید پرس

دیدگاه شما