صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۰ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

انفجار کابل یک قتل عام بود

-

انفجار کابل یک قتل عام بود

بدنبال حملات سنگین و بی رحمانه طالبان در جنگ طولانی و پرتلفات افغانستان ، مقامات افغان گفتند در روز شنبه هفت دلو طالبان خود را با یک آمبولانس پر از مواد منفجره در پر ازدحام ترین سرک کابل  رساند و منفجر کرد انفجار عظیمی که حداقل 95 نفر را کشت و 158 نفر دیگر را زخمی کرد. این حمله چند روز پس از حمله طالبان بر هتل کانتنینتال که منجر به کشته شدن 22 نفر به شمول 14 خارجی گردید صورت گرفت. روز شنبه هفت دلو  شفاخانه ها جای کافی برای زخمیان نداشتند و پزشکان در سرد خانه ها تلاش می کردند تا کشته شدگان را شناسایی کنند.

این تلفات نشان دیگری از این است که افغانستان چگونه در خون می غلتد، به گفته یکی از مقامات ارشد دولتی افغانستان، طی سال گذشته حدود 10،000 نیروی امنیتی کشور کشته شده اند و بیش از 16000 نفر زخمی شده اند. اما به نظر می رسد تعداد تلفات طالبان تغییر نکرده است. داده های سازمان ملل متحد نشان می دهد که حدود 10 فرد ملکی روزانه به طور متوسط در طول نه ماه اول سال 2017 کشته شده اند.  افزایش شدید خشونت در سراسر کشور، به ویژه حملات مرگبار که بخش بزرگی از شهرهای افغانستان را از فعالیت متوقف کرده است، نشان می دهد دولت در آشفتگی بسر می برد.
اشرف غنی رییس جمهور بدنبال ایجاد یک اجماع ملی در برابر مرد نیرومندی است که مدت ها است با وی دست و پنجه نرم می کند ، این اختلافات بیشترین انرژی دولت را از بین می برد. عطا محمد نور، والی قدرتمند ، توسط رییس جمهور برکنار شد؛ اما او حاضر نیست کنار برود ، افزایش تهدید و تنش های سیاسی باعث تضعیف امنیت شکننده کشور می شود. تحلیل گران می گویند کشتار اخیر مرتبط به تصمیم ترامپ مبنی بر فشار بیشتر بر پاکستان به خاطر حمایت از طالبان در مقابل دولت افغانستان است. ترامپ در تغییر وضعیت جنگ در افغانستان دست به قمار زده است، او کمک های امنیتی به پاکستان را قطع کرد و این کشور را دروغگو و فریبکار خواند.
در همان زمان اعلام ترامپ بسیاری از مقامات افغان از حملات تلافی جویانه پاکستان ترسیدند، حیران بودند که آیا توان تحمل انتقام پاکستان را خواهد داشت یا نه . در روز شنبه آقای ترامپ یک بیانیه صادر کرد که این حمله را محکوم کرد. وی گفت: «من امروز حمله موتر بمب گذاری شده در شهر کابل، که شماری از شهروندان غیرنظامی بی گناه را کشته و صدها نفر را زخمی کرده محکوم می نمایم. طالبان بی رحم پیروز نخواهد شد. ایالات متحده متعهد شده است که افغانستان را از تروریست های که امریکایی ها، متحدان ما و کسانی که افکار پلید را شریک نمی سازند هدف قرار می دهند پاک خواهد کرد.
در اواخر هفته گذشته شبه نظامیان طالبان بر هتل کانتنینتال جایی که به شدت کنترل شده است حمله نموده و ساعت ها با نیروهای امنیتی درگیر بودند. در این حمله 14 نفر خارجی کشته شدند به شمول امریکایی و 9 خلبان و خدمه پرواز از اکراین و ونزویلا که برای شرکت هواپیمایی خصوصی کام ایر کار می کردند. ژنرال جوزف ولیتل، فرمانده فرماندهی مرکزی ایالات متحده که در عملیات نظامی در این منطقه نظارت می کند، در زمان حمله روز شنبه(7دلو) در کابل بود. او با آقای آقای غنی ملاقات کرد و مقامات از این موضوع آگاه بودند که پاکستان بیشتر براین دیدار تمرکز دارد.
خشم مردم از ناتوانی و بی کفایتی دولت در سرک ها قابل مشاهده است. در صحنه انفجار پیرمردی با لباس پر خون روی زمین نشسته بود و ناله می کرد. او به رییس جمهور غنی و شریک اجرایی اش عبدالله عبدالله به خاطر ناتوانی در تامین امنیت لعنت می فرستاد، او گفت پسرش در این حادثه کشته شده است. او می گفت: «خداوند شما را جزا کند، خداوند شما هر دو را جزا کند»، پیرمرد تکرار کرد. «دیگر چیزی برای من وجود باقی نمانده - بیایین من و خانواده ام را هم بکشین.»
انفجار روزشنبه هفت دلو در یکی از سرک های به شدت محافظت شده که به ساختمان سابق وزارت داخله و چندین سفارت خانه متصل است رخ داده است. چندین شعبه این وزارت هنوز آنجا فعال است و مردم هر روز برای کارهای اداری شان صف می بندند. ناصر احمد 45 ساله که زخمی شده بود گفت: « شعله ای آتش دیدم که چشم هایم را کور کرد، بعد از آن یک لحظه بیهوش شدم هنگامی که چشم هایم را باز کردم، اجساد را روی زمین دیدم.»
دیجان پانیک، هماهنگ کننده گروه اضطراری ایتالیایی در افغانستان گفت که «این یک قتل عام است. حد اقل 131 نفر به بیمارستان های کابل منتقل شدند. بصیر مجاهد، سخنگوی پلیس کابل، گفت که آمبولانس بمب گذاری شده از چک پوینت اول گذشته چرا که فکر می کرده آمبولانس است و چند متر پیشتر یک شفاخانه است.   مجاهد گفت آمبولانس در چک پوینت دوم متوقف شد و کوشش کرد که از لین دیگر عبور کند پلیس هم تلاش کرد او را متوقف کند اما موتر را منفجر کرد.
در شفاخانه زایشگاه ملالی نزدیک محل حادثه کارکنان گفتند که آنها مصروف کارشان بودند که صدای انفجار آمد مریضان از تخت هایشان افتادند و کارکنان تلاش کردند به وضعیت سرو سامان دهند و به دنیا آمدن نوزدان در این دنیای خشن ادامه دادند.
قابله ای گفت در افغانستان همه چیز عادی شده هر روز صدای انفجار می شنویم کسانی که در شفاخانه هستند بسیار ترسیدند عبدالخالق که در حیاط شفاخانه نگران بنظر میرسد گفت چند روز پیش برادر زاده اش با عمل سزارین بدنیا آمد در جریان حمله انتحاری خانم برادر وی در شفاخانه بود حالا دچار شوک شده است. نمی خواهد بچه اش را شیر بدهد. داکتر او کوشش می کند به او بفهماند که همه چیز بهتر خواهد شد اما او گریه می کند و هیچ حرف نمی زند.
تادامیچی یاماموتو، رئیس مأموریت سازمان ملل متحد در افغانستان، این حمله را «هیچ چیزی جز جنایت» نام ننهاد و خواستار مجازات مجرمین شد. «من با گزارش های باور نکردنی آشنا هستم که مهاجمان خودروی نقاشی شده را مانند یک آمبولانس، رنگ آمیزی می کنند و تمام مشخصات پزشکی را دارند، در نقض آشکار حقوق بشر دوستانه از این روش استفاده می کنند.»
روز بعد اعضای فامیل ها بیرون سردخانه شفاخانه صف کشیدن تا عزیزان شان را شناسایی کنند داکتران نمی توانند لیستی را تهیه کنند چون بعضی از آنها قابل شناسایی نیست و یا مدرک شناسایی همراه ندارند. بعد از آنکه افراد قابل شناسایی جدا شدند کارکنان اعضای خانواده را در صف هدایت می کنند و بالای اجساد می گردانند اگر شناسایی شد نام فرد را روی پیشانی یا سینه آن می نویسند. آنهایی را که پیدا نتوانستند به جستجوی شان ادامه می دهند.
عطاءالحق 36 ساله گفت پسر کاکایم افسر پلیس بود که موتر آمبولانس را متوقف کرد و منفجر شد او 28 ساله بود یک پسر و یک دختر دارد.


منبع: نیویورک تایمز

دیدگاه شما