صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

چهارشنبه ۵ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

سی هزار پولیس بدون معاش در خط اول جنگ

-

 سی هزار پولیس بدون معاش در خط اول جنگ

مقامات روز چهارشنبه گفتند که حدود سی هزار سربازی که در میدان جنگ علیه طالبان می جنگند از دریافت حقوق ناچیزشان محروم شدند، نیروهای ایتلاف به رهبری امریکا که تامین کننده مالی این نیروها هستند از صحبت در این باره خود داری می کنند، ترس آنها از این است بیشتر این پول ها در جیب رهبران فاسد برود.  این اقدام به منزله گوشمالی به فرماندهانی هستند که پول های هنگفتی را به نام سربازانی می گیرند که وجود خارجی ندارند و از آنان به نام سربازان خیالی یاد می شوند. مقامات نیروهای ایتلاف ناتو که بخش بزرگی از این پول ها را یعنی تقریبا سالانه چهار میلیارد دالر را می پردازند امیدوارند که این اقدام باعث گردد رهبران آنها به خود آیند و بازرسی گسترده ای را در سطح کشور از سربازان انجام دهند. و تعداد سربازان واقعی مشخص گردد. همه سربازان باید معلومات بایومتریک داشته باشند.
اما این تصمیم سخت را سربازان خسته ای متحمل می شوند که بیشتر آنان در مناطق دور دست در محاصره طالبان هستند و تیم بررسی به آن مناطق دسترسی ندارند. بدلیل نبود اشتغال برای همه، سربازانی که از مناطق فقیر نشین کشور به پلیس می پیوندند حاضر هستند که در بدل 200 دالر در ماه جانشان  را به خطر بیاندازند. در سال گذشته هر روز بطور متوسط در حدود 28 نفر از نیروهای پلیس و اردوی ملی کشته می شدند. در تماس با تقریبا ده تا دوازده واحد پولیس در مناطق دور دست افغانستان افسران پولیس نومیدانه گفتند که به خاطر چند مقام فاسد زندگی آنها نادیده گرفته شده و جانشان به خطر افتاده است. و حتی معاش شان پرداخت نمی شود.
عبدالصمد، فرمانده پولیس منطقه گیرزیوان در شمال استان فاریاب، گفت منطقه ما برای یک و نیم سال در محاصره بوده پولیس نمی تواند به مراکز ولایت برای ثبت نام بیومتریک بروند و کارکنان بیومتریک هم به اینجا نمی توانند بیایند.  عبدالصمد گفت که نه تنها پولیس حتی برادر یا کاکا یا هر قوم و خویش پولیس هم نمی تواند از طریق سرک به شهر میمنه بیاید اگر طالبان بفهمد که شخصی برادر یا کاکای پولیس هست بدون هیچ درنگی گلوی آنها را می برد و یا تیرباران می کند. عبدالصمد گفت تا بحال سه ماه میشود که معاش شان نرسیده و پنج نفر از سی نفر ما سلاح هایشان را تسلیم کردند و  وظیفه شان  را ترک کردند.  او گفت آیا میدانی پولیس چطوری زندگی می کند از این ماه به ماه بعد قرض دار است مواد خوراکی را از مغازه ها به قرض می گیرد و قول میدهد که در اخر ماه پول آنها را بپردازد.
یکی از افسران پولیس که خود را عبدالله می نامد در ناحیه غربی ولایت کنر گفت او نتوانست به تیم کارکنان بایومتریک در دفتر مرکزی برسد چرا که او در خط اول میدان جنگ رفته بود وقتی او برگشت آنها رفته بودند و تابحال دو ماه هست که معاش اش را نگرفته است. او اضافه کرد من از مغازه دار ها خیلی قرض دارم دیگر آنها به خانواده ام مواد خوراکی را به قرض نمی دهند. واقعا نمی دانم چه کار کنم. 
کشورهای کمک کننده سال هاست که از موضوعی به نام سربازهای خیالی مستاصل شده اند فرماندهان و جنرالان فاسد معاش سربازانی را به جیب می زنند که فقط بر روی کاغذ وجود دارند.
سال گذشته نیروهای ایتلاف به رهبری امریکا از پرداخت معاش ده ها هزار سرباز امتناع کرد و جنرالان را مجبور ساخت تا زمینه بایومتریک سازی سربازان را فراهم کنند مقامات می گویند حسابرسی معاش ها بهبود یافته است.  نظامیان امریکایی که به شدت دسترسی به معلومات نیروهای افغان را محدود  می کند ارقام دقیقی از میزان سربازان افغان یا افسران پولیس که وظیفه شان را ترک کرده نمی دهند.  اما آنها سال گذشته اعلام کردند که از هدر رفتن 62.4 میلیون دالر هزینه های اضافی جلوگیری کردند که قبلا به نام های متفاوتی برای افرادی پرداخت می شد.  مقامات غربی و افغان اذعان دارند که فرماندهان نیروهای پولیس به طور گسترده ای فاسد هستند.
بار دیگر عمق مشکل در وزارت داخله زمانی آشکار شد که دو بخش بزرگ جنگی پولیس افغان به اردوی ملی ملحق شدند. دو مقام ارشد گفت که زمان نقل و انتقالات مشخص شد که تعداد افراد روی کاغذ هزاران نفر بیشتر از تعداد افراد واقعی بود.  محمد صابر سروری، رییس امور مالی و بودجه وزارت داخله افغانستان، گفت که دونرها از ماه مارچ معاش 30 هزار افسر پولیس را پرداخت نکرده اند.  یک مقام ارشد این ارقام را تایید کرده است.  سروی گفت ما بارها از آنها خواستیم که به ما اجازه بدهند به سیستم آنها دسترسی پیدا کنیم و معاش 30000 پولیس را اجرا کنیم اما آنها به حرف هایمان گوش نکردند.  سروری گفت کشورهای کمک کننده، معاش پولیس را به صندوقی واریز کرده اند که توسط برنامه انکشافی ملل متحد اداره می شود. مسدود شدن معاش به شدت مایه نگرانی هست چرا که ماه رمضان است و چند روز بعد عید فطر پیش رو داریم 
اما هیچ پاسخی از دونرها برای آزاد سازی پول معاش دریافت نکردیم . سروری گفت یک ضرب المثل هست که هر آنکس که نان دهد فرمان دهد.  سخنگوی نیروهای ایتلاف به رهبری امریکا درخواست ها را به برنامه انکشافی ملل متحد ارجاع می دهد اما مقامات  برنامه انکشافی ملل متحد از پاسخ دادن خود داری می کنند.  پولیس در شهرهای بزرگ در سیستم بایومتریک ثبت شده اند اما دسترسی در مناطق دور دست بسیار مشکل است.  مقامات در ولایات کندز، زابل، ارزگان و ولایت فراه که در آنجا فضای پر تنشی جریان دارد، می گویند تیم های ثبت نام به مراکز ولایات می روند و انتظار دارند افسران پولیس از نواحی دیگر به آنها مراجعه کنند. سرک ها اکثرا توسط طالبان مسدود شده یا زیر کنترل آنها است.  دوست محمد نایاب سخنگوی والی ارزگان گفت تیم بایومتریک در مرکز ولایت ترینکوت راه اندازی شده است. مشکل اینجاست که راه های ولسوالی ها به مرکز بسته است.  هدف ما این است که در دو ولسوالی دهرود و گیزاب پولیس ها را ثبت بایومتریک کنیم و ما پولیس ها را با طیاره به ترینکوت برای بایومتریک می آوریم و دوباره بر می گردانیم کار سختی است اما ما متعهد به انجام آن هستیم.

منبع : نیویورک تایمز

دیدگاه شما